Avui s'ha donat a conèixer el programa de la 17a Festa de la Llibertat, el tradicional concert que se celebra al passeig Lluís Companys de Barcelona la Diada de l'Onze de Setembre. La festa començarà a les 11 del matí i s'allargarà fins a la nit amb activitats per a tots els públics.

La sessió del matí

El grup d’ska The Penguins animarà les primeres hores de la Diada amb cançons tradicionals versionades a l’exitós projecte Reggae per a Xics. La companyia de teatre Cia La Tal aparcarà a l’Arc de Triomf la seva sorprenent The Incredible Box; ball i música per a tots els públics de diferents estils passant pel swing i el hip-hop; artistes gràfics ensenyaran en directe com s’elabora un grafiti de grans dimensions; màgia i titelles amb Teia Moner; i els Xics del Xurrac, que animaran tothom qui passi pel passeig Lluís Companys a fer pinya i jugar amb la primera colla castellera nascuda en una fusteria. El matí culminarà amb el concert-vermut a mans de Guillem Roma & the Camping Band Orchestra.

Després de la manifestació

A partir de les 18:30 h, un cop finalitzada la gran manifestació de les entitats -que enguany formarà un símbol de suma a la cruïlla del passeig de Gràcia i el carrer Aragó-, cinc concerts posaran el punt final als actes de commemoració de l’11 de setembre. La primera a pujar a l’escenari serà la cantant i compositora Judit Neddermann, una de les veus més admirades del panorama musical català. Jarabe de Palo li agafarà el relleu a un quart de 8 del vespre. Després de 20 anys damunt els escenaris, el grup liderat per Pau Donés, immers en una important gira internacional en motiu dels 20 anys de carrera, arriba a la Festa de la Llibertat per fer un repàs als seus grans èxits.

A les 20 h, Txarango farà acte de presència amb una col·laboració especial impregnada de compromís social i esperit de festa major. Un altre plat fort arribarà a les 21 h amb el retorn d'Els Pets. Els de Constantí fan una excepció en la seva aturada de 2 anys per participar de la Festa per la Llibertat en el moment crucial que viu el país. La nit la clourà el reggae del grup barceloní amb arrels basques Green Valley, un dels nous fenòmens del reggae i el dancehall.

L'espai d'Òmnium

La novetat d'enguany és que la part central del passeig Lluís Companys es convertirà en l'anomenat Espai Òmnium. Amb 9 contenidors de vaixell es delimitarà un espai en què Òmnium Cultural mostrarà la tasca que fa habitualment. Al seu voltant s'ha reservat espai per a la tradicional mostra d'entitats on hi participaran 100 grups del teixit associatiu català.