A mesura que ens acostem al vintè aniversari dels atemptats de l'11M, Disney+ es prepara per llançar la seva nova sèrie original, Nos vemos en otra vida. La producció, basada en el llibre de Manuel Jabois, "Nos vemos en esta vida o la otra", se centra en la vida de Gabriel Montoya Vidal, també conegut com a Baby, qui es va convertir en el primer condemnat pels tràgics esdeveniments de març de 2004 a Madrid.

🍿 Aquests són els millors actors de la història dels Oscars segons la IA, estas d'acord?
 

📽️ ChatGPT ho té molt clar, aquestes són les millors pel·lícules de Netflix i HBO
 

La sèrie, creada pels germans Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo, coneguts pels seus èxits anteriors com Crematorio i La zona, promet ser una experiència única i necessària. La vicepresidenta de producció original de Disney+ Espanya, Sofía Fábregas, destaca la importància de la sèrie afirmant que és "necessària", ja que portarà a l'actualitat un dels episodis més dolorosos de la història recent d'Espanya, amb un enfocament rigorós en els fets i una sensibilitat cap a les víctimes.

La trama de Nos vemos en otra vida es desenvolupa en sis episodis que abasten tres línies temporals diferents, totes adaptades del llibre de Jabois. Aquest enfocament estructural permetrà als espectadors submergir-se en la complexitat dels esdeveniments que envolten l'11M, explorant la vida de Gabriel Montoya Vida, Baby, des de la seva adolescència fins a l'edat adulta, així com el seu impacte en la societat espanyola.

El repartiment, encapçalat pel debutant Roberto Gutiérrez com a jove Baby i Quim Ávila com el Baby adult, promet oferir interpretacions commovedores i autèntiques. També hi haurà noms destacats en la producció com els germans Sánchez-Cabezudo, Pablo i Daniel Remón, Roberto Martín Maiztegui, Borja Soler, Olivier Arson i Abel Hernández.

La sèrie, rodada en diverses localitzacions d'Astúries i Madrid, es presenta com un drama de personatges que explora la transformació de petits delinqüents en figures clau d'una tragèdia d'escala nacional. Els creadors descriuen la sèrie com una "crònica criminal on el quotidià és l'espantós", oferint una visió única de com la vida d'uns quants joves delinqüents es trenca amb una tragèdia d'abast inimaginable.

No és una història de redempció, adverteixen els creadors, suggerint que la sèrie explorarà la complexitat moral i emocional dels personatges implicats, sense caure en la simplificació de la redempció fàcil. Nos vemos en otra vida es presenta com una obra que desafia els espectadors a reflexionar sobre els esdeveniments de l'11M des d'una perspectiva nova i dolorosa, honorant la memòria de les víctimes mentre explora les cicatrius que aquests tràgics esdeveniments han deixat en la societat espanyola. La sèrie s'estrenarà en exclusiva el 6 de març a Disney+, ampliant així, el catàleg de documentals sobre el aquell fatídic dia. Ens il·lustrarà amb noves revelacions?