L'escenari Joan Brossa, del carrer Flassaders, acull aquest Nadal Top Magicel nou espectacle del Mag Hausson. en el que oferirà 10 números que ell considera molt especials. Una màgia en una sala petita, en què el mag se situarà molt a prop del públic, un element que Hausson considera indispensable. Aquest espectacle, que té una durada aproximada d'una hora i vint minuts, està pensat per a tots els públics, a partir dels 8 anys. Top Magic es podrà veure fins al 6 de gener; seran 25 actuacions repartides de dimecres a diumenge. Les entrades ja són a la venda.

HAUSSON colometa

Un actor que fa de mag

Malgrat el títol, Hausson aclareix que aquest espectacle "No és una antologia", i afegeix: "Les antologies es fan quan ja no se t'ocorre fer res més". Promet un espectacle amb un estil clàssic i sobri, amb poca intervenció dels mitjans audiovisuals, i on el protagonisme el tindran les tècniques de manipulació, l'especialitat de Hausson, tot i que també hi haurà números de mentalisme, de màgia general... Promet un espectacle molt participatiu, en el que els assistents se sentin molt a prop del mag, però promet no excedir-se. Assegura que no vol que ningú pateixi, ja que el públic "ve a veure l'espectacle i no pas a fer-lo". No obstant, creu que la participació d'alguns membres del públic enriqueix notablement l'espectacle. Considera que l'espectador que surt a l'escenari "és com el testimoni que representa al públic de la sala, que és lluny i que no pot veure-ho tot tan bé". De fet, Hausson sap molt bé qui té les regnes de l'espectacle, ell, perquè "Un il·lusionista és un actor que interpreta el paper d'un mag"

L'essència de la màgia

Hausson promet un espectacle que va a l'essència, sense grans efectes. Top Magic és, segons aquest il·lusionista, "La màgia per la màgia". "Si parléssim de música seria un solo", concreta. En l'espectacle d'aquest Nadal, Hausson apareix acompanyat només d'un regidor, que gairebé no parla. Es tracta de Carles Arquimbau, un home gran, que trenca completament amb l'estereotip de la partner jove amb faldilla curta. Hausson ha explicat que "les dones han abandonat el vell paper de partner i ja hi ha moltes magues".

Cada dia, diferent

Hausson (el nom artístic de Jesús Julve) assegura que cada dia l'espectacle serà lleugerament especial, perquè a la fi hi incorporarà un joc de mans diferent (seria el onzè joc després dels 10 del programa). El "joc del dia" serà un joc ja fet a d'altres espectacles, però Hausson assegura que gairebé tot els números de Top Magic són nous. Entre ells en destaca, com el més espectacular, "Tenir més cares que un dau", un número en el que hi juguen el mentalisme i les previsions: Hausson afirma que "la gent el considera impossible". Hausson ha anunciat que l'espectacle es completa amb una petita exposició de 23 estatuetes de la col·lecció "El Capricho" de Miquel Aneas, que es mostrarà a la mateixa sala de l'Escenari Brossa. Es tracta de figuretes de mags fent els espectacles més clàssics de màgia, i el públic podrà veure-la abans de contemplar l'espectacle.

HAUSSON HALO

Un mag guardonat

Ferran Madico, director artístic del Brossa, ha explicat que en principi Hausson no volia fer un nou espectacle nadalenc el 2018, però després de rebre el Premi Nacional de Cultura, que li va ser comunicat al març, va animar-se a organitzar Top Magic. Se sentia molt feliç perquè era el primer premi d'aquesta categoria a un home de màgia, una pràctica artística que generalment ha estat poc reconeguda. Hausson no amaga que va rebre el premi "amb molta incredulitat", ja que "mai havia pensat que a la màgia o a un mag li podien donar un premi d'aquests". L'il·lusionista ha celebrat que, amb el Premi Nacional, "se situa a la màgia al nivell on jo sempre l'havia volgut situar". Creu que el guardó coincideix amb un període d'esplendor per a l'il·lusionisme: "La màgia està vivint un moment dolç" explica. I recorda que fa 10 o 15 anys gairebé mai hi havia espectacles de màgia a sales de teatre, mentre que ara n'hi ha ben sovint. A més a més, resalta "l'alta qualitat" de molts d'aquests espectacles. I ha afegit que en els darrers anys, molts mags de l'Estat espanyol han aconseguit grans premis internacionals de l'especialitat.