Stanley Donen, director de clàssics del cinema com Cantant sota la pluja i Xarada, va morir als 94 anys, ha informat avui el diari Chicago Tribune. La mort de Donen ha estat confirmada per un dels seus fills.

Donen, que també era coreògraf, va dirigir Cantant sota la pluja, estrenada el 1952, amb Gene Kelly com a protagonista.

També va ser director d'altres pel·lícules musicals llegendàries com Set núvies per a set germans, del 1954, i Funny Face, de 1957, amb Fred Astaire i Audrey Hepburn.

A la dècada de 1960, es va traslladar al Regne Unit, on va realitzar dues de les seves cintes més populars. Malgrat ser responsable de pel·lícules que són considerades referències en la història del cinema, no va ser mai nominat als Oscar, guardó que sí que va obtenir a títol honorífic el 1998 per "una obra marcada per la gràcia, l'elegància, l'enginy i la innovació visual".

Nascut a Carolina del Sud (EUA) el 1924, Donen va començar a ballar quan amb prou feines tenia 10 anys, després de veure Fred Astaire al cinema. "Vaig veure Fred Astaire a Flying Down to Rio quan tenia nou anys, i em va canviar la vida. Em va semblar simplement meravellós, i la meva vida no era meravellosa. L'alegria era ballar música", va dir en una entrevista amb Vanity Fair el 2013.