Rafael Vidal i Anglès, president de l’Orfeó català de Mèxic i membre destacat de la comunitat catalana a l’exterior, ha mort als 73 anys. “Orfeonista de cor, puntal de la nostra institució en els bons temps i en els pitjors. Excel·lent professional, company i sobretot, millor persona”, ha destacat l’entitat en comunicar el seu traspàs aquest divendres.

Nascut a Blancafort (Conca de Barberà) l’any 1950, Rafael Vidal era fill de Josep Vidal i Aluja i de Núria Anglès i Espanyol. Va arribar a Mèxic l’any 1953, seguint els passos del seu avi, qui va ser el primer de la família a emigrar cap a Mèxic. Net de l’exili, va fer els seus estudis a la Universidad Nacional Autónoma de México i era dentista cirurgià de professió.

Mostres de condol

El delegat del Govern català a Mèxic i l’Amèrica Central, Lleïr Daban, s’ha mostrat colpit per la mort de Vidal.  “Mèxic i Catalunya perden una gran persona, els amics, familiars i els que et coneixíem perdem un amic”, ha afegit. Daban, en la carta de condol a la família, ha destacat que Vidal “ha liderat durant molts anys una de les associacions catalanes a l’exterior més veteranes i de més prestigi, l’Orfeó, llar i casa de la llengua i la cultura catalanes de Mèxic, que durant dècades fou punt de trobada de les famílies catalanes exiliades”.

La delegació catalana a Mèxic ha enviat una nota de condol a la família de Vidal, de qui asseguren que “mai va deixar de construir ponts entre Catalunya i Mèxic” i “la seva pèrdua serà irreparable”.