Los Chiripitifláuticos va ser el programa infantil estrella de la televisió en blanc i negre de finals dels 60 i els 70. Segur que recorden el Tio Aquiles, Locomotoro, els Hermanos Malasombra (que eren dolents de veritat), la dolça i fina Valentina i el Capitán Tan, amb la seva samarreta de ratlles i el seu salacot. Tots tornen avui tornen a la nostra memòria amb motiu de la mort de l'actor Félix Casas, l'intrèpid capità que anava a caçar lleons a la Casa de Campo de Madrid.

Félix Casas ha mort aquest dijous per causes naturals al seu domicili de Madrid als 89 anys d'edat. L'actor, que va néixer el 8 de juny de 1930, es va fer molt popular a finals dels anys 60 i principis dels 70 gràcies al programa infantil. "En mis viajes por todo lo largo y ancho de este mundo", era la frase amb què el Capitán Tan iniciava els seus relats.

Félix Casas havia debutat sobre els escenaris el 1946, i havia actuat com a ballarí, integrant de cors de sarsuela i galant còmic de revista, acompanyant Queta Claver a Ana María i Los Megatones.

Present a Televisió Espanyola des dels primers anys d'emissió des del Paseo de La Habana, l'actor ja havia intervingut amb freqüència en espais de comèdia com Tragèdies de la vida vulgar (1964), al costat deJosé Luis i Mariano Ozores, quan hi van contactar per donar vida al personatge que el faria famós, el Capitán Tan. Quan el 1975 es va cancel·lar l'emissió de Los Chiripitifláuticos, Casas va treballar fins a la jubilació en una empresa de doblatge.