Un any més l'havanera ha estat la gran protagonista a Calella de Palafrugell (Baix Empordà). Prop de 2.000 persones han seguit des de les grades de la platja del Port Bo un dels concerts més emblemàtics de l'estiu. A més, i com és habitual, centenars de persones s'han acostat amb barques i han fondejat a prop de l'escenari per seguir el concert.

L'espectacle ha comptat amb quatre grups: Port Bo, Peix Fregit, Haváname i l'Empordanet. Una combinació que el director artístic de la Cantada d'Havaneres, Oriol Oller, ha destacat per la seva "gran qualitat tècnica" i, alhora, una "diversitat" en els estils. El concert ha acabat amb les dues cançons insígnia d'aquest esdeveniment: La bella Lola – moment en què tots els assistents han tret un mocador i l'han fet onejar al vent, i que aquest any ha estat majoritàriament groc – i el clàssic El meu avi, corejat pels assistents i que ha arrencat un llarg aplaudiment.

L'acte ha començat amb una interpretació de la sardana Girona m'enamora, a càrrec de Jordi Molina i Pere Pau Ximenis. Després ha estat el torn de Port Bo, que han estat presents des de la primera edició. Els locals, que han tingut un record pels presos polítics, han interpretat cinc temes: La hamaca, Margarita i el mar, Bitxintxo, La vida és així i Vell mariner

Després ha estat el torn de l'Empordanet, un dels més aplaudits i que ha interpretat temes com L'univers dins nostre o Quan més mar més vela. Darrere seu ha estat el torn d'un dels grups més "interessants" segons el director artístic de la cantada, Oriol Oller. Haváname, un grup cubà i format per tres dones i un acompanyant a la guitarra. Els quatre artistes han arrencat llargs aplaudiments, especialment quan ha sonat Habaneras de la Habana.

Els últims a pujar a l'escenari de la platja del Port Bo han estat Peix fregit que han interpretat Rosa dels vents, El cafetal, Gavina bonica, Veinte años i Pels camins que té la mar. El concert s'ha tancat amb els dos clàssics de les havaneres catalanes i que han interpretat els quatre grups conjuntament. La bella Lola, seguida amb el tradicional oneig dels mocadors blancs per part del públic, i El meu avi, que ha aixecat dels seients els assistents a la cantada.

Una de les particularitats aquest any ha estat la decisió de l'organització de repartir mocadors blancs i grocs perquè els assistents escollissin quin volien fer onejar al vent, quan ha sonat La bella Lola. A l'acte també hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, que al matí havia visitat la tomba del president Josep Irla a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).