Els Minyons de Terrassa han estat a punt de complir l’objectiu que s’havien marcat per a la diada d’aquest diumenge a casa i només han pogut carregar, en la segona ronda, el 3 de 10 amb folre i manilles a la plaça Vella, un castell que se'ls segueix resistint, ja que no el descarreguen des del 2016.

En general, la diada ha sigut satisfactòria per a totes les colles participants, Minyons, Castellers de Sants i Castellers de Sant Cugat. A banda del 3 de 10 carregat, els malves han assolit el 2 de 9, el 9 de 8 i un treballat pilar de 8. Els castellers de Sants han completat el 5 de 8 i el 4 de 9, però se’ls ha resistit el 3 de 9 i no han pogut fer la tripleta màgica. Per la seva banda els de Sant Cugat han completat amb èxit la clàssica de 8.

Minyons de Terrassa 3 de 10 amb folre i manilles ACN

3 de 10 carregat dels Minyons de Terrassa / ACN

Dia de castells a Terrassa, on veure el 3 de 10 descarregat per segona vegada aquesta temporada era la gran atracció de la diada. Una plaça Vella plena a vessar d'un públic que s'ha hagut d'abrigar per suportar el fred, gran protagonista també de l'última diada castellera de la temporada.

3 de 8 Castellers de Sant Cugat ACN3 de 8 descarregat pels Castellers de Sant Cugat a la diada dels Minyons de Terrassa / ACN

Els primers en actuar han estat els amfitrions, que han descarregat el 2 de 9 amb folre i manilles, un dels seus millors castells d'aquesta temporada i el primer gamma extra del matí. Per la seva banda, els Castellers de Sants han completat en aquesta ronda d’obertura el 5 de 8 i la colla de Sant Cugat el 3 de 8.

En segona ronda, els Minyons han abordat el gran objectiu del dia, tornar a plantar el 3 de 10, un gamma extra que no descarreguen des de l'any 2016 i que aquesta temporada només han aconseguit els Castellers de Vilafranca per Tots Sants a casa. Finalment, els malves s'han quedat a mitges, i només han pogut carregar-lo enduent-se una gran ovació del públic, conscient de la gran dificultat de l'estructura. En aquesta mateixa ronda, els de Sants han coronat un 4 de 9 i els de Sant Cugat han assolit amb èxit el 2 de 7.

4 de 9 Castellers de Sants Terrassa ACN4 de 9 descarregat pels Castellers de Sants a Terrassa / ACN

Per tancar la diada, en la tercera ronda, els malves han descarregat un imponent 9 de 8, coronat de manera sincronitzada per les 3 enxanetes. Pel que fa els Castellers de Sants, han intentat dues vegades seguides el 3 de 9, però els dubtes de la canalla en el tram final del castell han fet que quedés en intent. Finalment, però, en una ronda extra, han pogut descarregar el 3 de 8 i completar a Terrassa la tripleta màgica. Els Castellers de Sant Cugat han triat per tancar la seva actuació de rondes el carro gros, un 4 de 8 que han plantat sense patir.

Castellers dels Minyons celebrant pilar de vuit ACNDos castellers dels Minyons celebrant que han descarregat el pilar de vuit / ACN