Ara fa una setmana que Magí Garcia feia un pas endavant en el panorama de l’humor català estrenant el seu primer especial de comèdia. I és que els anglesos i americans, en això, ens porten força avantatge i tenen un gran nombre d’espectacles d’humor a dalt d’escenaris ben gravats i produïts, molts dels quals es poden veure a Netflix, la plataforma que més potencia aquest tipus de shows. Així que aquí us fem una selecció dels més destacats; una llista tan subjectiva com el sentit de l’humor de cadascú, però que creiem que tenen elements diferencials perquè valgui la pena donar-los una oportunitat.

1
Inside
Bo Burnham
Els millors especials de comèdia per veure a Netflix

Bo Burnham és un còmic i músic que ja des d’adolescent feia vídeos de cançons divertides que es feien virals. Va anar creixent com a artista gràcies a oferir espectacles molt originals que barrejaven humor i música, com l’espectacular Make Happy, també a Netflix, però l’atenció que rebia el va acabar superant i ho va haver de deixar. No va ser fins la pandèmia que, com molta altra gent, va decidir reprendre la seva afició, però ja no tenia un escenari on fer-ho, de manera que va muntar el seu propi espectacle encarregant-se de llums, so i muntatge des de dins de casa per interpretar temes hilarants que es van convertir en aquest increïble especial de comèdia anomenat Inside.

2
Look At You
Taylor Tomlinson
Els millors especials de comèdia per veure a Netflix

El segon dels espectacles que ha fet per Netflix la nord-americana Taylor Tomlinson després de Quarter-Life Crisis és un exemple de com tractar el tema de la salut mental des del sentit de l’humor. Partint del seu diagnòstic com a persona bipolar, Look At You explora les reaccions de la societat a les malalties mentals, exposant-ne els problemes mentre aconsegueix fer riure constantment a l’audiència. Si és veritat que el riure és terapèutic, aquest show ho és encara més en convertir-se gairebé en una teràpia sobre el benestar mental tant per la còmica com per l’espectador.

3
Supernature
Ricky Gervais
Els millors especials de comèdia per veure a Netflix

L’especial més recent de la llista, estrenat el mes passat, el protagonitza el còmic més veterà, Ricky Gervais. Conegut per tothom per la seva voluntat incendiària, el britànic no es talla ni un pèl en el seu monòleg per posar a prova els límits de l’humor i treure’n resultats excel·lents. Ningú s’atreveix a arribar fins on arriba Gervais sense ficar la pota amb algun tema, però ell sap molt bé el que fa gràcies a anys d’experiència dalt dels escenaris. Supernature, igual que la seva sèrie After Life, també a Netflix, són la demostració que el còmic no ha perdut la forma, sinó tot al contrari: com el bon vi, millora amb els anys.

4
Dark
Daniel Sloss
Els millors especials de comèdia per veure a Netflix

Seguint l’estela de Gervais tenim un altre britànic que s’ha obert camí com un dels millors humoristes millennials gràcies a la seva habilitat amb l’humor negre. I és que Daniel Sloss també sorprèn per la capacitat de dir allò que ningú s’atreveix a dir i fer-nos riure mentre trenca tabús sobre la discapacitat, la sexualitat o la mort. El seu monòleg està ple de reflexions interessants que et canvien el punt de vista de les coses, barrejats amb acudits d’alta qualitat. Un gran descobriment per qui vulgui un humor que se surti de les convencions i que va acompanyat d’un segon especial, Puzles, centrat en l’amor.