Mary Shelley, una pel·lícula saudita feta per una dona que narra la vida de l'autora de Frankenstein i la seva relació amb el poeta Percy Shelley, ha guanyat el premi a la Millor Pel·lícula al BCN Film Fest, el Festival Internacional de Cinema de Barcelona Sant JordiMary Shelley està protagonitzada per Elle Fanning, Douglas Booth i Bel Powley. Completen el repartiment Ben Hardy, Maisie Williams i Stephen Dillane. La pel·lícula s'estrenarà als cinemes catalans el 13 de juliol.

Els altres premis

El Premi de la Crítica ACCEC ha recaigut en Cambio de reinas, de Marc Dugain, i la menció especial ha estat per a En tiempos de luz menguante, de Matti Geschonneck. Cambio de reinas també ha obtingut el Premi Festival Castell de Peralada a la Millor Música, i la menció especial en aquesta categoria ha estat per a Maria by Callas, de Tom Volf . Mi querida confradía, de Marta Díaz de Lope Díaz, ha assolit el Premi del Públic a la Millor Comèdia. El premi Educacine a la millor pel·lícula, que atorguen professors i alumnes a una pel·lícula per les seves possibilitats educatives, ha estat per a Rebelde entre el centeno, de Danny Strong. Es tracta d'un film sobre J.D. Salinger, basat en la biografia que va fer-li Kenneth Slawenski.

Haifaa Al-Mansour

Haifaa Al-Mansour, la directora de Mary Shelley, va ser la primera dona en dirigir una pel·lícula a l'Aràbia Saudita. El seu primer film, La bicicleta verde, es va estrenar al Festival de Venècia el 2012. A més a més, va ser el primer llargmetratge en ser rodat íntegrament a l'Aràbia Saudita. Però Al-Mansour va tenir molts problemes per fer-ho, perquè no podia sortir a l'exterior i ser vista amb homes. Per això va haver de fer el rodatge des d'una caravana controlant el procés amb un monitor i un walkie-talkieLa bicicleta verde va ser la primera pel·lícula del seu país en ser seleccionada per competir a la categoria de la Millor Pel·lícula en Llengua Estrangera als Premis Oscar.