És el Tirant lo blanc l'obra més important de la història de la literatura catalana? La pregunta té respostes de tots colors i d'opinions diverses, però del que no hi ha dubte és que el llibre de Joanot Martorell fa segles que no deixa a ningú indiferent. Amb l'objectiu d'apropar-lo i fer-lo més amè als lectors actuals, l'escriptor Màrius Serra s'ha encarregat d'escriure'l de nou però adaptant-lo lingüísticament als nostres dies, és a dir, actualitzant estilísticament la novel·la cavalleresca que Cervantes va considerar que el Quixot havia de salvar de la famosa crema de llibres protagonitzada pel cavaller castellà.

Tirant lo blanc marius 1

Després de molts mesos fent col·loquis únicament virtuals, la xerrada amb l'escriptor barceloní serà la primera que el Club El Nacional organitza també en format presencial des del passat 11 de març, abans de la pandèmia: d'una banda, el dimarts vinent el col·loqui es farà a la llibreria Tòmiris de Barcelona (C/Padilla 242) amb un aforament molt reduït; de l'altra, la conversa entre Serra i Pep Antoni Roig, col·laborador de La Llança, s'emetrà a través de Zoom en exclusiva pels subscriptors que no puguin ser presents a l'acte. D'aquesta manera, tant els presents a la llibreria com els subscriptors connectats virtualment podran fer les vostres preguntes a Màrius Serra. Per inscriure's al col·loqui, sigui presencialment o virtual, cal ser subscriptor d'ElNacional.cat i enviar un correu a club@elnacional.cat especificant de quina forma es desitja participar en l'acte. 

Formar part de la família d'El Nacional és molt senzill

ElNacional.cat va néixer amb el propòsit que, d'una vegada per sempre, el relat mediàtic sobre Catalunya no es cuini a Madrid, ni tampoc en contra dels interessos dels catalans. Fa cinc anys, ElNacional.cat era un blog on treballaven vuit persones i ara és el primer diari digital nadiu de Catalunya amb prop de 40 persones en plantilla i altres tants col·laboradors. Des de fa un any hem posat en marxa el nostre club de subscriptors, un lloc de confluència de tots aquells que confien en nosaltres, ens estimulen amb els seus elogis i les seves crítiques i amb qui compartim una visió de Catalunya. Si voleu ser-ne membres i ajudar-nos a seguir sent el mitjà digital de referència a Catalunya, només heu de clicar aquí i començar a formar part de la nostra família.