El proper cap de setmana, del 15 al 17 de febrer, un total de 50 espais del Poblenou participaran en el Llum Bcn, el gran festival de creativitat a l'aire lliure que pretén transformar la ciutat mitjançant la llum. Instal·lacions artístiques de tot tipus i il·luminacions espectaculars d'espais públics convertiran els carrers i places del barri en una gran galeria d'art, amb moltíssim ambient a causa de la gran afluència de gent. La programació completa d'aquesta activitat es pot consultar a la pàgina web de l'Ajuntament.

L'any passat, en la primera edició d'aquesta activitat, 170.000 persones van envair aquest barri de base industrial en una activitat que pretén reformar l'espai públic de forma radical. La festivitat combina un element artístic amb un element lúdic, ja que a més de veure les obres artístiques, el públic emplena els locals del barri fins altes hores de la nit.

Daniel Canogar Storming NASDAQ

Obra de Daniel Canogar.

Artistes, dissenyadors i arquitectes d'arreu del món s'han apuntat a aquesta iniciativa, que compta amb el suport, també, de les escoles d'art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat, que crearan 15 instal·lacions.

llum bcn poblenou mapa

Hi haurà 26 propostes i instal·lacions professionals. Una d’aquestes, ‘Emergències’, del fotògraf Manolo Laguillo, evoca el passat industrial del barri amb una proposta que es podrà veure en 9 espais diferents, il·luminant les escales d’emergència més emblemàtiques de Poblenou; i la proposta ‘Làser’, de l’Estudi Antoni Arola, marcarà amb tres feixos de llum continuada un itinerari pels principals carrers de Llum BCN.

Constellations   Studio Joanie Lemercier   ©JackOfford 05

Constellations. Studio Joanie Lemercier. Foto: Jack Offord.

Entre les propostes professionals també hi ha artistes de prestigi internacional com Rafael Lozano-Hemmer i Daniel Canogar, pioners de les noves eines digitals com els tecnologistes Kyle McDonald o Joanie Lemercier i noms fonamentals en les noves escenes creatives de Barcelona. 

TILT  POCKET D09A0126

The Pockets. Tilt.

Diumenge 17, a les 12 hores, a l’Espai Simon (c. Sancho de Ávila, 66-72), es donaran els premis a les millors instal·lacions d’entre les propostes de les Escoles. 

 

Foto de portada: Chrysalis de Hamill Industries.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat