La Welcome Talent Society de Barcelona, una iniciativa ciutadana que vol promoure el millor talent català i les marques Barcelona i Catalunya ha presentat avui una nova exposició, als jardins del Palau Robert, que es podrà veure fins al proper 22 de febrer: La llum de Barcelona. Un passeig pel nostre talent. En aquesta exposició, realitzada amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, es fa un repàs per les grans figures del talent català, des de Ramon Llull fins a Gemma Mengual.

llum de barcelona exposicio generalitat

Optimisme

La Welcome Talent Society, amb aquesta exposició de panells, ubicada en uns jardins d'accés lliure, vol donar a conèixer els valors que ha ofert Catalunya al món i, alhora, mostrar que els catalans són capaços de tirar endavant a desgrat de les dificultats. Malgrat tot, Bru Recolons, de l'entitat organitzadora de l'exposició, ha reclamat a la inauguració de la mostra que les institucions creïn les condicions per tal que el talent existent pugui aflorar. Ignasi Genovés, director general de Difusió de la Generalitat, ha apuntat  que aquesta exposició és "especialment adequada en moments difícils" com els actuals, perquè serveix com a "injecció d'optimisme". L'exposició es composa d'una sèrie de retrats de personatges, amb la seva biografia, que exemplifiquen les capacitats del talent català. Han assistit a la inauguració l'ex president de la Generalitat, Artur Mas; el secretari general del departament d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria; la delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, i el comissari de l’exposició, Albert Torras.

llum de barcelona educacio gencat

Talent divers

L'exposició vol oferir una mirada pluridisciplinar: hi ha apartats dedicats als camps del coneixement més clàssics: Filosofia i pensament, Invents, Medicina, Arts Plàstiques, Catalans al món... Però també vol posar èmfasi en d'altres àmbits on els catalans han demostrat la seva capacitat i que normalment no són tan visibles: Alimentació, Esport, Publicitat, Fotografia, Músiques modernes, Humor...

Monturiol

Narcís Monturiol, inventor del submarí.

Del passat al present

La llum de Barcelona mostra alguns dels talents catalans més clàssics: des d'un Ramon Llull en el camp de la filosofia, al Tirant lo Blanc com a obra literària, passant per Narcís Monturiol com a inventor... Ocupen un lloc destacat en l'exposició els grans creadors del segle XX; en teatre, gent com Margarida Xirgu o Núria Espert; en comunicació, com Gaziel o Carles Sentís; en música, Pau Casals; en esports, Ramallets; Enric Bernat, el creador dels xupa-xups, com a emprenedor; Gabriel Lluelles, l'home del minipímer, com a inventor; en arquitectura, òbviament, Gaudí; en Lingüística Pompeu Fabra... Però l'organització de la mostra tampoc s'oblida dels més recents, que actualment estan en ple procés creatiu: Quim Monzó i Albert Sánchez Piñol com a escriptors, Gemma Mengual com a esportista, Andreu Buenafuente com a humorista, Jordi Savall com a músic... Potser massa contingut, i massa dispers, per a una exposició d'aquestes característiques.