El fotògraf i publicista Leopoldo Pomés ha sigut premiat aquest dimarts amb el Premi Nacional de Fotografia 2018, concedit pel Ministeri de Cultura i Esport. El jurat ha concedit per unanimitat aquest premi dotat de 30.000 euros al fotògraf nascut a Barcelona.

"Per la seva contribució a la història de la imatge a Espanya, amb una trajectòria vinculada en els seus inicis a l'avantguarda artística del grup Dau al Set i AFAL, i sempre compromesa amb la modernitat", ha explicat el jurat. "Leopoldo Pomés ha participat en la configuració del nostre imaginari col·lectiu, introduint un nou llenguatge fotogràfic dins de la publicitat, amb una mirada renovada a la societat de la seva època", han afegit.

Pomés va rebre el Lleó d'Or de cine publicitari a Venècia el 1971 i va ser premiat també amb la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona, amb el Premi d'Arts Plàstiques de la Generalitat el 1998 i la Creu de Sant Jordi el 1999. Ha il·lustrat nombrosos llibres i ha exposat les seves fotografies en sales com el Palau de la Virreina el 1997, el Cercle de Belles Arts de Madrid el 2001 i la Galeria Michael Hoppen al 2010.

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat