Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020". Avui presentem a Rafel Murià, del restaurant Quatre Molins, que ens explica com preparar una anguila amb suc.

Aquí us deixem el vídeo amb la recepta.

Cuina d'autor al cor del Priorat

El treball de Rafel Murià al capdavant de Quatre Molins ha assolit el reconeixement de diverses figures principals de la gastronomia i l’alta cuina. Alguns d’aquests reconeixements han vingut per part de la crítica especialitzada, publicacions i premis importants, com per exemple l’exigent Concurs Nacional de Gastronomia Tonyina Roja BALFEGÓ (Xef Balfegó) en la seva edició de 2018; la seva Royal de Sangatxo de Tonyina Roja li va arrencar 100 punts a Martín Berasategui, la puntuació màxima. Rafel Murià és un xef senzill, humil, aparentment vergonyós i amb la inquietud del que vol aprendre cada dia. Aquesta humilitat no li ha impedit seguir recollint nous èxits: la seva meteòrica carrera s’accelera encara més amb la selecció com a candidat a Cuiner Revelació Madrid Fusión 2019. Aquesta nominació el va fer saltar definitivament a la primera línia, situant-lo com un dels xefs a tenir en compte dins de l’ escena gastronòmica nacional.

rafelmuria

L’any 2020, el restaurant pilotat per Rafel obté la distinció “el plat” i la menció per part de la Guía Michelin. La seguretat, l’equilibri, i un gran coneixement del producte i les tècniques són, malgrat la seva joventut, alguns dels seus punts forts que destaquen en el xef Rafel Muria.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teníem ganes de compartir amb vosaltres aquestes fotos recordant la sessió inèdita que va protagonitzar la cloenda de GastroEbre. La DOP arròs Delta de l’Ebre va ser la protagonista indiscutible. Pels que no hi vau poder ser, vam compartir showcooking amb dos xefs més del territori: Teima Caballé del Restaurant Sol (L’Ampolla), i Pau Castell de Les Moles (Ulldecona). Un autèntic plaer en tots els sentits! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Teníamos ganas de compartir con vosotros estas fotos recordando la sesión inédita que protagonizó la clausura de GastroEbre. La DOP arròs del Delta de l'Ebre fue la protagonista indiscutible. Para los que no pudisteis estar, compartimos showcooking con dos chefs más del territorio: Teima Caballé del Restaurante Sol (L'Ampolla), y Pau Castell de Les Moles (Ulldecona). ¡Un auténtico placer en todos los sentidos! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #gastroebre #rafelmuria #quatremolins #restaurantsollampolla #lesmoles #showcooking #PauCastell #TeimaCaballé #DOPArròsdelDelta #arrosdeldelta #doparrosdeldelta #deltadelebre #arròs #arroz

A post shared by Quatre Molins (@quatremolins) on

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat