El filòsof i periodista Jordi Graupera inaugura aquest dijous la seva col·laboració regular a El Periódico de Catalunya amb una peça sobre la memòria dels atemptats del 11 de setembre del 2001 contra les Torres Bessones de Nova York. Graupera col·laborava regularment a La Vanguardia des de l'any 2010, on era una de les firmes de referència.

Graupera viu a Nova York, on acaba la tesi doctoral i és professor de filosofia a la New York University.

La seva firma també apareixerà al diari Ara cada dues setmanes, un cop al mes a El Nacional i a la revista Jot Down (que acompanya al diari El País). Esporàdicament, la seva firma apareixerà al digital Crític i a la revista El Temps, on ja hi havia col·laborat. Com és habitual, cada dimarts serà un dels tertulians d'El Món a RAC1, el matinal radiofònic que dirigeix Jordi Basté.

El propòsit de l'autor és "arribar a audiències diferents, tocar nous temes –com la política nord-americana–, i provar nous formats: reportatges llargs, cartes, perfils… més enllà del columnisme", ha dit avui a El Nacional. Graupera ha explicat també que la relació amb La Vanguardia "s'ha resolt en bons termes".

El passat 12 de juliol, La Vanguardia va acomiadar una de les seves firmes més veteranes, el filòsof Xavier Antich, segons una piulada del mateix Antich, que ho atribuïa a l'últim article que va signar al diari, el 4 de juliol, on demanava la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Antich col·laborava al diari des de feia 17 anys.