Per a aquests dies, en els que no queda més remei que quedar-se a casa, us portem 5 divertits jocs que per jugar-hi només necessitaràs un paper i un boli. Segur que alguns d'aquests us evocaran a la vostra infantesa i recuperar-los és una idea fantàstica per entretenir-se tant els grans com els petits de la casa.

1. Curses de Bolis

Un clàssic dins de les aules, alguns diuen que Marc Márquez va començar a agafar-li gust a la velocitat amb aquest joc i no és per a menys ja que és molt divertit. Jugar només una partida sembla bastant difícil.

Picture1

Jugadors: +1

Preparació

Es dibuixarà en un foli un recorregut en forma de circuit o laberint que tingui un inici i un final. L'objectiu és molt simple ser el primer en arribar a la meta.

Com s'hi juga?

Es juga per torns. El jugador número 1 col·locarà la punta del boli en l'inici del circuit de forma vertical, subjectant-lo per l'extrem amb un sol dit.

A continuació haurà d'empènyer lleument el dit cap a la direcció on desitgi dirigir el bolígraf i aquest en la seva caiguda traçarà una línia dins del recorregut. Al lloc on acabi la línia serà el seu punt de partida en el seu següent torn i així fins a arribar a la meta.

Si la línia traçada surt fora del circuit en el seu següent torn el boli se situarà en l'última posició dins del recorregut abans de sortir.

2. Atrapa insectes

Jugadors: 2

Preparació

En aquest joc haurem de dividir un full en blanc per la meitat i traçar una línia per diferenciar els dos camps. Cada jugador dibuixarà els seus insectes dins del seu camp (com veiem a la imatge). El primer jugador que aconsegueixi atrapar tots els insectes del rival haurà guanyat.

Picture2

Com s'hi juga?

La manera de jugar és el que fa emocionant aquest joc. Per entendre el sistema fàcilment cal pensar en el clàssic "enfonsar la flota" però en aquest cas llançarem bombes als insectes del rival. Com? Dibuixarem en el nostre camp un punt ben marcat intentant calcular la distància en la qual es troba l'insecte del nostre adversari. Després tocarà comprovar si hem apuntat (calculat) bé. Per a això doblegarem el paper per la meitat i on estigui marcat el punt que hem dibuixat en la nostra meitat pintarem a sobre de nou (podem dibuixar una "X" per exemple) per deixar clar on ha caigut la bomba.

Desdoblem de nou el full i observarem com la tinta del boli s'haurà marcat en el camp rival. Si ha caigut a sobre d'un insecte de l'altre jugador... en tindrà un menys! i així fins que un dels dos es quedi sense insectes. Tens ganes d'enfonsar el rusc?

3. Qui soc?

Jugadors: +2

Aquest joc assegura una sessió de riure i diversió! Com més jugadors millor però també és perfecte per gaudir-ne en parella.

Picture3

Preparació

Es repartirà un tros de paper i un bolígraf. Cada jugador haurà d'escriure el nom d'un personatge famós, animal, objecte... Consell: Intentar que el personatge que escolliu sigui conegut pels altres. Cada jugador li donarà la seva targeta (sense que aquest la vegi) al company que es troba a la seva esquerra i aquest se la col·locarà al front sense mirar "qui soc".

Com s'hi juga?

Cada jugador podrà fer una pregunta en el seu torn per descobrir "qui és". Per exemple surt a la tele? Home o dona? o qualsevol altra que se t'ocorri però atenció! només podran respondre't amb un sí o no. En cada torn, tindràs la possibilitat de dir quin personatge creus que és el teu (a part de fer la teva pregunta). El jugador que més personatges endevini serà el guanyador. Amb Qui soc? la diversió a casa està més que assegurada.

4. Enfonsar la flota

Jugadors: 2

Sabies que no fa falta tenir l'el tauler per jugar al mític enfonsar la flota? Descobreix com jugar-hi encara que no tinguis el joc a casa.

Picture4

Preparació

Es necessitaran quatre papers (a poder ser de quadrícula) i un boli. Als papers s'hauran de numerar en horitzontal amb lletres de l'A a la J i en vertical amb números de l'1 al 10. En un dels papers, sense que ho vegi l'oponent, haurem de dibuixar la nostra flota com veiem en la imatge. Poden afegir-se o treure's vaixells si un vol. Ara toca enfonsar tots els vaixells del rival. Fàcil veritat?

Picture5

Com s'hi juga?

Cada jugador, en el seu torn dirà unes coordenades (exemple: 1 - C). El contrari haurà de comprovar al seu full si hem encertat en algun dels seus vaixells. En el cas que així sigui, tornarem a dir altres coordenades fins que fallem i llavors serà el torn de l'oponent.

Els encerts i els errors els haurem d'apuntar al full que tenim en blanc. El primer jugador que aconsegueixi enfonsar tota la flota del rival haurà guanyat.

5. STOP

Jugadors: +2

Aquest joc és ideal per exercitar la memòria i mantenir-nos actius i àgils mentalment. És difícil jugar només una sola partida ja que qui perdi segur que us demanarà una revenja.

Picture6

Preparació

Cada jugador necessitarà un paper i un bolígraf. Haurem de triar 6 categories com les que veiem en l'exemple, encara que poden ser diferents o afegir-ne alguna més (creativitat al poder!).

Com s'hi juga?

La dinàmica d'aquest joc és molt simple. Es triarà una lletra a l'atzar i tindreu 2 minuts per posar el màxim de paraules possibles en cada categoria que comencin per aquesta lletra. Com més lletres tinguin les paraules més punts guanyaràs.

Una vegada acabats els dos minuts, tocarà fer recompte de totes les lletres que heu acumulat. Ull! Si una paraula l'ha escrit més d'un jugador, aquesta paraula no comptarà per a ningú. Consell: Si estàs jugant una partida amb una categoria d'animals és millor escriure "ornitorrinc" que "lleó" ja que el segon és més fàcil que es repeteixi. L'ideal és fer 5 torns cada un d'ells amb una lletra diferent. Sembla molt simple però és veritablement addictiu.

Fins aquí els 5 millors jocs per jugar a casa amb un paper i boli. Esperem que aquests jocs t'hagin fet recordar moments divertits i puguis recuperar-los per a aquests dies.

Aquest article està escrit per Erik Miller i Martí Gamarra experts a ressenyar els millors jocs de taula des del seu blog juegosmesaparados.com