L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha obert una delegació a l'Alguer, amb la intenció d'intensificar la col·laboració amb les institucions alguereses i la participació en la vida científica i cultural d'aquest territori. La nova seu es troba al Palau Serra, un edifici creat a mitjans del vuit-cents sobre una construcció gòtica catalana.  En ell hi conviuen elements barrocs i rococós junt amb motius neoclàssics.

palau serra alguer Sailko wikipedia

L'Institut d’Estudis Catalans, que, amb aquesta nova seu, podrà impulsar la col·laboració amb les institucions alguereses  que treballen per la llengua catalana i la promoció d’activitats científiques i culturals (de fet, els membres algueresos de l’IEC ja fa temps que treballen en l’estudi i la difusió de l’alguerès). La inauguració de la nova delegació es va celebrar el 20 de juny i en l’acte van participar Joandomènec Ros, president de l’IEC; Mario Bruno, síndic de l’Alguer; Antoni Torre, delegat del president de l’IEC a l’Alguer; Francesc Ballone, membre corresponent de la Secció Filològica de l’IEC i Norberto Piccinini, membre corresponent de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC.

Ros va recordar que "la recerca de l’Institut no es limita a Catalunya; els membres de l’IEC són de tots els territoris de llengua i cultura catalanes, i tenim delegats o delegacions a Alacant, Castelló, València, Lleida, Palma i Perpinyà, i ara també a l’Alguer". Per a Joandomènec Ros, "aquesta proximitat facilita el coneixement de la realitat social de cada territori, ens permet participar en les activitats científiques i culturals que les diferents entitats i associacions fan en cada lloc, i plantejar projectes conjunts entre els territoris».

Feia anys que l’IEC treballava per poder tenir un espai físic a l’Alguer, que ara ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament sard, que ha cedit els locals del Palau Serra perquè l’Institut hi estableixi la seu de la delegació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat