Després de l'èxit d'El gran llibre dels animals gegants, l'editorial Cossetània llança El gran llibre dels dinosaures gegantsque va acompanyat d'El petit llibre dels dinosaures més petits. Es tracta d'una obra amb il·lustracions de Francesca Cosanti i textos de Cristina Fanti i Cristina Peraboni. De forma espectacular, apropa als més petits al món dels dinosaures: no només d'aquells més grans i més populars, com el T-Rex, sinó també de dinosaures que tenen una mida molt més discreta i que generalment passen més desapercebuts.

Gran llibre petit dinosaures Francesca Cosanti

La gallina com a clau

Les gallines no van conviure amb els dinosaures. De fet, la gallina, com la coneixem, és un animal sorgit dels creuaments provocats per l'home per tenir la màxima productivitat de proteïnes. Però els autors d'aquesta obra han tingut la bona idea d'incorporar una gallina a tots els dibuixos, als dels dinosaures grossos i als dels més petits. D'aquesta forma es pot apreciar quina mida tenia realment cada dinosaure. I sorprén veure uns animals d'una mida molt similar a la dels galls actuals, que convivien amb uns monstres de dimensions terrorífiques.

Gran petit llibre dinosaures F Cosanti

Més que imatges

El llibre no es limita a presentar dibuixos de diferents tipus de dinosaures. Pinta alguns dinosaures clàssics i ben coneguts, com el T-Rex, el brontosaure o el triceratops. Però hi ha també alguns animals poc coneguts i molt curiosos, com el terizinosaure, que tenia unes terribles urpes que només usava per agafar branquetes, o el anquilosaure, que a més a més d'una forta cuirassa duia una mena de martell a la punta de la cua, que li servia per destruir els seus enemics. Perquè a més d'un disseny extraordinari i uns dibuixos suggerents, aquest llibre compta amb una magnífica tasca de documentació, i pretén oferir una informació d'allò més seriosa.

Dinosaure gallina Cosanti

Una delícia

El conjunt d'El gran llibre dels dinosaures gegants El petit llibre dels dinosaures més petits constitueix una obra fascinant, per a petits i grans, que captiva al lector pels ulls. I, sens dubte, enganxarà als nens actuals, que estan fascinats per tot allò que tingui a veure amb els dinosaures.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat