Els ajuntaments podran dur a terme qualsevol espectacle cultural que compti amb l'autorització prèvia del Procicat. L'organisme encarregat de fer l'avaluació és el Comitè de Direcció que vetlla per uns espais adequats que respectin la "protecció individual i col·lectiva amb hora concertada i el registre de les dades de contacte". Aquests són requisits necessaris que el Govern de Quim Torra també fa extensiu als equipaments esportius, socials i educatius. La norma bàsica és la que sempre ha repetit la consellera de Salut, Alba Vergés: distància de seguretat interpersonal i l'ús de la mascareta.

Així doncs, es prioritzarà des del CECAT, Centre d'Emergències de Catalunya, les següents activitats: equipaments culturals on es donin els mecanismes suficients per facilitar l'assistència de persones vulnerables als efectes del coronavirus o pels efectes de la calor. En segon lloc, les activitats temporals o extraordinàries que "es facin a l'aire lliure i en format assegut permanent". I en darrer terme, aquells espais destinats a "funcions socials complementàries a les habituals" com ara l'acollida de població vulnerable per fer front a les fortes temperatures o el coronavirus. 

L'anunci del PROCICAT arriba després que alguns festivals hagin decidit oficialitzar què fan amb les activitats previstes pels propers dies. L'exemple més clar és el Cruïlla XXS: "Gràcies a la responsabilitat que demostreu a cada espectacle, podem continuar fent el que més ens agrada: cultura en directe". Posteriorment, el Grec Festival també ha anunciat que "pot seguir endavant amb la seva programació".

Per la seva banda, la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga ja ha reiterat que el govern "creu que la cultura és un bé necessari i salva" i ha lloat que aquest sector hagi previst i seguit totes les mesures "de la mà de la Conselleria". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat