Google és un pou de sorpreses i són molts els dies en que quan obres el teu buscador d'internet t'hi trobes sorpreses amb doodles d'allò més originals. Aquest dimarts 12 d'abril una de les sopranos més famoses del món, Montserrat Caballé, hauria fet 89 anys i és per això que Google li ret homenatge. Montserrat Caballé va morir als 85 anys la matinada del 6 d'octubre de 2018 a l'Hospital Sant Pau de Barcelona. Caballé es trobava ingressada a Sant Pau des de mitjans de setembre de 2018. Caballé es considerada una de les sopranos més grans de la segona meitat del segle XX i es va donar a conèixer per la seva gran tècnica i interpretacions dels grans papers del bel canto​ de Rossini, Bellini i Donizetti. La soprano, va debutar professionalment l'any 1955 i va oferir més de 4.000 actuacions.

Google Montserrat Caballé

 

Durant la seva carrera va compartir escenari amb els més grans artistes del moment, però ella destacava que va tenir una relació especial amb tres artistes, Josep Carreres, Plácido Domingo i Luciano Pavarotti. També destaca la seva interpretació del tema Barcelona amb Freddy Mercury a finals de la dècada dels 80, que posteriorment s'acabaria convertint en l'himne dels Jocs Olímpics de Barcelona al mateix temps que la cançó es convertia en un supervendes. La diva i el cantant, van arribar a treure un àlbum junts, no van poder cantar junts aquest tema en la inauguració dels Jocs, ja que el cantant britànic va morir l'any abans com a conseqüència del Sida.

La seva estrena al Liceu no arribaria fins el 1962, quan va interpretar 'Arabella' de Richard Strauss, després de passar pels escenaris de Bremen i Viena, on en aquesta darrera ciutat va triomfar com a Donna Elvira de 'Don Giovanni'. El seu reconeixement ja era un fet a nivell internacional i la seva consolidació va arribar el 1965 al Carnegie Hall de Nova York, quan després de substituir Marilyn Horn a 'Lucrezia Borgia', una obra de Gaetano Donizetti de qui Caballé n'acabaria interpretant un ampli ventall d'òperes, junt amb altres de Giuseppe Verdi.

Entre els seus reconeixements com a artista destaquen la Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu l'any 1996 i el Premi Grammy a la millor interpretació vocal solista de música clàssica l'any 1968 pel seu àlbum Rossini: Rarities. A més a més, va ser guardonada amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya l'any 1982 i amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts l'any 1991 amb altres cantants d'òpera.

Problemes de salut

A l'octubre 2012, la soprano va patir un ictus lleu mentre es trobava a l'estranger que no li va afectar la mobilitat ni la parla, tot i que una conseqüència va ser la fractura d'húmer que va patir, de la qual se li va fer un tractament conservador i va evitar, així, passar pel quiròfan. Aquest contratemps li va obligar a suspendre un concert a l'Auditori de Girona. Caballé havia limitat molt les seves aparicions públiques. Una d'elles va ser l'homenatge que va rebre al Teatro Real de Madrid el 9 de desembre del 2014, on diverses soprano, entre elles la seva filla, van interpretar diverses peces i van recordar la trajectòria de l'artista, especialment a les dècades dels 60, 70 i 80, quan Montserrat Caballé va arribar al cim de la seva carrera.