Aquest divendres surt a la venda No em dóna la gana, el vuitè disc d'estudi dels Gertrudis, amb el que recuperen el seu tradicional to festiu. Els de La Garriga, que són a punt d'acomplir els 20 anys de carrera, ofereixen dotze cançons noves, amb Si tothom calla Bon dia vidacom a mascarons de proa. Aquestes dues cançons ja acumulen visites a les xarxes socials.

Si tothom calla és un tema combatiu, que amb la tonada "Si tothom calla hem perdut la batalla" fa una crida a no quedar-se bloquejats i a no renunciar a res. A desgrat del to festiu, també hi ha notes reivindicatives a Bon dia vida, un tema que es fa seves les reivindicacions de Greta Thunberg i que aposta per l'ecologisme, tot reivindicant la dignitat dels habitants de la selva amazònica. Ho sento molt és un cant de maduresa, en què el protagonista, amb ironia, s'acomiada d'un passat carregat d'excessos, com un soldat que deixa de disparar.  L'amor és una oda a l'amor, però també amb un punt d'ironia, ja que juga amb les diferents vivències de l'amor, no sempre gratificants: "Hi ha tantes amors com maneres de viure, potser el més distret deu ser l'amor lliure"; "l'amor de pel·lícula és dels més esperats, però algú hauria de dir-te que mai no arribarà"...

T'he imaginat tant és la història d'un fracàs amorós, en què torna a triomfar l'ironia. Un coneix tant a l'altre: "que quan m'acosto ja has marxat". No em dona la gana torna al tema de la desaparició d'un món idíl·lic després d'un dur desengany. En canvi Bon Jour és un cant d'amor plagat de felicitat, "un viatge a un país on no existeix el temps perdut". El nou àlbum permet recuperar el gust dels Gertrudis de sempre, amb molt de vent i amb la incorporació sistemàtica de música electrònica.