La Generalitat ha entregat aquest dilluns el XXX Premi Internacional Catalunya (PIC), al vicepresident de Google i un dels pares d'Internet, Vinton Cerf, al Palau de la Generalitat. Durant l'entrega del premi el president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat la presència que té el català a Internet, amb més de 110.000 dominis .cat, però ha advertit que "encara queda molt camí per recórrer".

Alhora, Torra també ha subratllat que un 12% dels dominis a internet en llengua catalana estan registrats fora dels Països Catalans. Considerat un dels "pares" d'Internet, Cerf va presidir l'organisme que va autoritzar el domini .cat.

Torra ha tret en valor que les dades del català a la xarxa són "bones" i que cal estar-ne "orgullosos". Tot i això, el president opina que encara hi ha camí per millorar. La llengua catalana és present a més de 90 estats, i ocupa les primeres posicions en densitat d'informació en els dominis genèrics.

Pel que fa al premiat, Torra ha destacat que Cerf va facilitar que el domini .cat fos una realitat: "Va ser decisiu pel primer domini d'una comunitat no estatal a Internet", ha proclamat. "Gràcies a la integritat del Doctor Cerf i a la seva escrupolositat, la nostra llengua és ben present a Internet", ha conclòs el president.

A l'acte hi han assistit els consellers Alfred Bosch, Jordi Puigneró i Ester Capella, així com el delegat del PIC, Xavier Rubert de Ventós, i el secretari de Comunicació del Govern, Antoni Molons.