Els centres de taula del Premi Planeta, elaborats pel Centre de Jardineria de la Fundació Fupar, contenien llibres antics. Durant el sopar, alguns dels assistents se'ls van endur com és el cas de l'escriptora Llucia Ramis que així ho va explicar a Twitter: "Com atrezzo, als centres de taula hi ha obres mestres (...) Els estam rapinyant". La Fundació Fupar li ha replicat que aquests centres van ser elaborats gracies al conveni de lloguer amb una llibreria especialitzada en llibre antic. En la piulada, han dit que "agraeixen qualsevol gest en la recuperació dels exemplars desapareguts durant la gala". Ramis ha dit que pensaven que "els havien comprat a pes i els llençarien juntament amb les flors".

A través de Twitter, Ramis ha explicat que els "feia gràcia rescatar-los". L'escriptora també ha preguntat a la fundació com dur a terme el retorn i fins i tot ha fet una crida, també des d'aquesta xarxa social, a tots els que van agafar llibres "com a souvenir" a tornar-los. "No eren de regal", ha afegit.

En una piulada prèvia, la Fundació Fupar, que dona ocupació i assistència a 400 persones amb diversitat funcional, a través d'un Centre Especial de Treball i d'un Centre Ocupacional, va penjar una fotografia dels centres de taula i va agrair a Planeta per confiar en ells des de fa 7 anys.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat