El Festival de Peralada ha tancat l'edició del 2018 amb una ocupació del 92%. Un total de 26.500 espectadors han passat per l'auditori per assistir a diferents propostes, entre les que han destacat estrenes com el del projecte de Silvia Pérez Cruz i Marco Mezquida o creacions operístiques com Acis i Galatea de Händel i, sobretot, La Flauta Màgica de Mozart.

La dansa ha tingut també un pes específic amb tres espectacles que s'han vist per primera vegada a Espanya: Amore, amb Svetlana Zakharova; Giselle, del Ballet du Capitole, i Folia, de Mourad Merzouki. El festival ha estrenat a més dos nous espais amb la Finca Malaveïna, que va acollir un maridatge de vi i jazz, i una de les terrasses de l'Hotel Peralada Wine Spa & Golf, escenari del Bis de la mà de Xavier Sabata i la formació barroca Vespres d'Arnadí.

Festival de peralada Mourad Merzouki - EFE

Imatge: Espectacle 'Folia' del coreògraf Mourad Merzouki / EFE

SVETLANA ZAKHAROVA  FESTIVAL PERALADA - EFE

Imatge: Espectacle 'Amore' d'Svetlana Zakharova / EFE

Les grans veus líriques es van concentrar el cap de setmana del 27, 28 i 29 de juliol amb la presència de Javier Camarena, Jonas Kaufmann i Plácido Domingo acompanyat d'Ermonela Jaho. Aquells dies, el públic de fora d'Espanya va fregar un 40% de l'aforament.

La música més contemporània presumia en el cartell de noms com els de Rufus Wainwright, Carla Bruni o Carlos Santana, tot i que la notícia destacada del tancament l'ha copat una òpera de producció pròpia que es va estrenar en l'anterior edició, Madama Butterfly, després que s'hagi acceptat la invitació de la Royal Opera House de Muscat per dur-la a Oman.