Tot és a punt perquè comenci la 19a edició del Festival de Cap Roig, que omplirà de música els jardins situats a Calella de Palafrugell (Baix Empordà) des d'aquest divendres i fins al 21 d'agost. Un festival, "eclèctic i dirigit a tots els públics", integrat per 25 concerts, que obrirà Maluma aquest divendres.

cap roig festival caixa

Foto: ACN.

El festival de Cap Roig arranca amb 36.000 entrades venudes, un 75% de l'aforament total. El director del festival, Juli Guiu, ha assegurat que estan "molt contents" pel ritme de venda que ha fet que ja s'hagin venut totes les entrades per a sis dels concerts programats. La que va exhaurir entrades més ràpid va ser Aitana. Segons ha detallat Guiu, tampoc hi ha entrades per a Diana Krall (20 de juliol), Sílvia Pérez Cruz (21 de juliol), Luis Fonsi (31 de juliol), Alvaro Soler (12 d'agost) i Morat (16 d'agost). Però encara queden entrades per als altres espectacles que es poden adquirir mitjançant la pàgina web del festival.

Silvia Perez Cruz - Sergi Alcàzar

Foto: Sergi Alcàzar.

El primer concert a penjar el cartell de complet ha estat el d'Aitana, la cantant sorgida del programa de televisió Operación Triunfo. "Sabíem que hi hauria molt públic perquè està en el seu moment, però no ens esperàvem que fos tan ràpid", ha dit Guiu. Es van esgotar les localitats en només 48 hores. 

Des d'aleshores, el ritme de vendes ha estat constant, demostrant l'èxit d'un festival que té un públic divers. També han exhaurit entrades la diva del jazz Diana Krall, la cantant que juga a casa Sílvia Pérez Cruz, l'artista llatí Luis Fonsi, el quartet colombià Morat i el cantant català que triomfa a les llistes d'èxits d'Europa Alvaro Soler. 

Serà una altra aposta per la música llatina del festival qui donarà el tret de sortida a aquesta edició. Maluma arriba als jardins de Cap Roig amb un xou "espectacular". "Intentem fer sempre una gran entrada i un gran final del festival, i hem tingut la sort de poder començar amb Maluma", ha destacat Guiu. El director detalla que l'aposta per artistes llatins respon, de fet, a allò que demana el públic: "Hi ha hagut un auge i s'ha convertit en una tendència musical que acumula hit rere hit".

Segons Guiu, el Festival de Cap Roig continua fidel a l'objectiu d'atraure públic de totes les sensibilitats musicals. "El que intentem és que sigui molt eclèctic perquè tot es concentra en sis setmanes i volem atraure el màxim d'espectadors possible", ha subratllat el director. 

Juli Guiu assenyala que han aconseguit que el festival es converteixi en una cita ineludible de les nits d'estiu a la Costa Brava, no només per als espectadors catalans i espanyols, sinó també per a francesos, anglesos i darrerament holandesos. "Sobretot en els concerts internacionals tenim un públic important que ve de fora", ha destacat. 

La soprano Ainhoa Arteta posarà el punt final al festival el 21 d'agost. 

 

Foto de portada: Gtres.