La Fundació Antoni Tàpies ha obert avui dues noves exposicions: Diumenge, del col·leccionista Oriol Vilanova, i Objectes, del mateix Antoni Tàpies. El tret de sortida a les dues mostres s’ha fet en un acte conjunt a les dotze del migdia a l’edifici modernista del carrer d'Aragó.

Diumenge, que estarà disponible fins al 28 de maig, ha transformat l’estètica de la planta principal i la primera planta de la fundació. L’artista ha cobert les parets amb les gairebé 30.000 postals que ha anat acumulant en els darrers 15 anys. El títol de l’exposició es deu a un ritual personal del col·leccionista. Segons explica el mateix autor, és un fanàtic del regateig i aprofita els diumenges per visitar els encants d’arreu i comprar postals “que en un altre temps van circular pel món”.

A part de poder gaudir de la immensa varietat de colors i sanefes dels objectes de les postals, l’exposició també ofereix diverses seccions que les classifica en funció dels seus elements. Alguns dels temes són tan diversos com les banderes suïsses, els gats, les taronges o les carreteres, entre molts d’altres. L’autor ha qualificat una de les seccions com “inclassificable” i hi deixa la porta oberta a futures incorporacions.

Objectes, una porció de la carrera de Tàpies

La segona exposició que ha engegat avui i que estarà oberta al públic fins a finals de setembre rep el títol complet de Antoni Tàpies, col·lecció. Objectes i recull la producció objectual de l’artista, la qual coincideix amb la seva obra de maduresa. A finals de la dècada del 1960, Tàpies va accentuar el seu treball amb objectes que extreia del seu entorn quotidià i incorporava a la superfície del seus quadres. Eren elements comuns, com peces de roba, piles de plats i diaris o parts del mobiliari. L’exposició es completa amb unes notes manuscrites del poeta Joan Brossa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat