El coronavirus pot evitar moltes coses, però no que les grans productores del món segueixin estrenant pel·lícules. Aquest divendres, arriben al cinema cinc pel·lícules de temàtiques diferents: una història romàntica entre persones de la tercera edat, un drama sobre immigració, una comèdia francesa i dos films animats alemanys.

23 paseos

Dirigit per Paul Morrison, aquest film protagonitzat per Dave Johns (Yo, Daniel Blake) i Alison Steadman (Orgullo y prejuicio) és un drama romàntic que explica la història d'amor d'una parella de la tercera edat que es coneix mentre passegen els seus respectius gossos.

Mentre fan els 23 passejos amb les seves mascotes pels carrers de Londres, els dos protagonistes s'expliquen la seva vida fins que l'amor floreix. El problema, però, és que cap dels dos ha estat honest, de manera que quan els secrets que s'han amagat surten a la llum, el futur de tots dos trontolla.

Más allá de las palabras

Una coproducció de Polònia i Holanda rodada en blanc i negre que aborda els dos extrems de la immigració: els qui no poden ocultar la seva procedència perquè l'aspecte físic els delata i els que no semblen estrangers i es resisteixen a ser considerats com a tal.

Dirigida per la polonesa Urszula Antoniak, la pel·lícula explica la història de Michael (Jakub Gierszal), un immigrant polonès que ha triomfat com a advocat i que ja es considera alemany. La seva còmoda vida, però, trontolla quan pateix un petit accident.

Vacaciones contigo... y tu mujer

Cinema francès en estat pur: una comèdia que explica la història de la professora Antoinette (Laure Calamy), enamorada del pare d'una alumna que l'ha deixat a l'estacada a última hora en unes promeses vacances.

Dirigida per Carolina VIgnal, la comèdia, seleccionada pel Festival de Cannes 2020, es torna reflexiva sense perdre el sentit de l'humor quan la protagonista es veu obligada a confessar els seus pensaments més íntims a l'ase li han assignat per a la seva setmana de caminades pel camp. 

Fritzi: un cuento revolucionario

Basada en el llibre de Hanna Schott (Fritzi war dabei: Eine Wendewundergeschichte), aquesta pel·lícula alemanya de dibuixos animats explica la història de Fritzi, una estudiant de quart grau de Leipzig, a l'Alemanya de l'Est, durant l'estiu de 1989.

La noia s'ofereix a cuidar durant l'estiu el gos de la seva millor amiga, Sophie, però arriba el setembre i descobreix que la companya i la seva família han fugit a occident a través d'Hongria. Pedagogia a càrrec de Ralf Kukula i Matthias Bruhn per explicar els complexos esdeveniments polítics i històrics vinculats a la reunificació alemanya.

Los elfkins

Una altra producció alemanya, en aquest cas dirigida per Ute von Münchow-Pohl, es tracta d'un film d'animació infantil que explica la història dels Elfkins, uns gnoms que durant més de 200 anys han viscut sota terra per evitar el contacte exterior i qualsevol interacció amb els éssers humans, que consideren ingrats i dolents.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat