Estopa ha tornat, i un cop més a ritme de Rumba, el que millor saben fer i porten demostrant 25 anys. Fa uns dies, els germans Muñoz sorprenien tothom anunciant 2 concerts per l'estiu del 2024 —el 22 de juny al Civitas Madrid i el 10 de juliol a l'Estadi Olímpic de Barcelona— per celebrar el 25è aniversari. David i José, han estrenat aquest divendres 1 de desembre El día que tú te marches el primer single del disc que veurà la llum aquest 2024, Estopía. Malgrat que els hem pogut escoltar en diverses col·laboracions, aquesta és la primera cançó dels de Cornellà després de 4 anys, i recorda els ritmes més autèntics d'Estopa, on la rumba torna a ser absoluta protagonista. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Estopa (@estopaoficial)

 

L'estrena de El día que tú te marches arriba quan es compleixen 24 anys de l'estrena del seu primer disc, titulat Estopa, i on s'inclouen alguns dels seus majors èxits, Tu CalorroPor la raja de tu faldaComo Camarón o Cacho a Cacho, que han acompanyat diverses generacions tots aquests anys. L'èxit d'aquell àlbum va ser tan gran que van aconseguir en fins a 11 ocasions la certificació de platí, i els temes mai passen de moda, ja que són els clàssics més celebrats de tots els concerts dels germans Muñoz.

Un recorregut per la trajectòria d'Estopa

El videoclip que acompanya el nou tema d'Estopa està ple de detalls que no han passat desapercebuts als seus fans més acèrrims. El vídeo comença amb un carrusel d'imatges d'arxiu de José i David més joves en diferents concerts, després apareix el logo d'Estopa, però la 'S' és el logo de Seat, clara referència al Seat Panda, absolut protagonista d'un del seu gran èxit La raja de tu falda. Els germans Muñoz van sortir de la fàbrica de Seat directament a triomfar als escenaris de tot el món.  

Després apareix un pla que sembla una espècie de recorregut pels seus inicis. Es pot veure els Estopa asseguts en un sofà en un espai que representa el menjador de casa seva davant d'una televisió antiga. David escriu i José prova ritmes amb la guitarra. D'aquí passen al que representa al barri on van néixer i créixer a Cornellà de Llobregat, i apareixen edificis en miniatura, fins que se'ls veu asseguts sobre un Seat Panda vermell. Quan s'obre el pla es veuen diversos cotxes del mateix model penjats del sostre.

La segona part, després de la tornada, mostren un recorregut pels diferents discos amb les portades originals de tots els àlbums. Mentrestant, els germans Muñoz continuen escrivint, ara però, en una terrassa de bar. Després es pot veure una guitarra cremant a una nau industrial, un cotxe cremant, un porc d'or, una bombeta, un astronauta, i un seguit d'elements. L'escena conclou amb un pla general on es mostra el recorregut d'Estopa al llarg d'aquests 25 anys. Un recopilatori de tota la seva carrera acompanyada d'un tema que sona el més pur estil Estopa, un homenatge a la seva música i al seu públic més fidel.