Depeche Mode es confirma com el primer cap de cartell del Primavera Sound 2023 a Barcelona i Madrid. A falta de més de mig any, comença a rodar la propera edició del Primavera Sound, que enguany se celebrarà a Barcelona i Madrid en dos caps de setmana correlatius, i que s'iniciarà a la capital catalana. El concert de la banda britànica de música electrònica a Barcelona serà el divendres 2 de juny al Parc del Fòrum, mentre que a Madrid serà una setmana més tard, el divendres 9 de juny, a la Ciudad del Rock d'Arganda del Rey. Després que el membre fundador de la banda de techno, Andy Fletcher, morís el passat mes de maig, el proper 2023 —el mes de març, segons el cantant Dave Gahan— el grup publicarà el seu nou àlbum, Memento Mori, el 15è que llançarà al mercat. Les entrades per gaudir del Primavera Sound es podran adquirir a partir d'aquest dijous 6 d'octubre.

Quan se celebra el Primavera Sound 2023?

Tot i que el Primavera Sound fa anys que s'ha replicat a altres ciutats —Oporto, Los Angeles, Santiago de Xile, Buenos Aires i São Paulo— aquesta edició és la primera que compartirà capitalitat entre Barcelona i Madrid. Després de les polèmiques que hi va haver entre l'Ajuntament de Barcelona i l'organització i dels possibles rumors que feien perillar Barcelona com l'ubicació insignia del festival, finalment va fer-se pública aquesta decisió abans que s'iniciés l'edició del 2022. D'aquesta manera, el Primavera Sound aposta per dos caps de setmana correlatius que canviaran de ciutat; el primer serà a Barcelona, de l'1 al 3 de juny al Parc del Fòrum, i el segon a la Ciudad del Rock d'Arganda del Rey el cap de setmana següent, del 8 al 10 de juny

Primavera sound segunda jornada Fòrum Barcelona / Foto: efe
El Primavera Sound 2022 va fer rècord d'assistència amb 500.000 persones. / Foto: EFE

Com i on comprar les entrades pel Primavera Sound 2023

Les entrades pels concerts del grup, que fan parada en el festival pel seu Depeche Mode Tour 2023 es podran comprar adquirint tant l'abonament del Primavera Sound com l'entrada de dia. Els abonaments del festival surten a la venda aquest dijous 6 d'octubre a les 12h del migdia, i tindran un preu de sortida de 260 euros —despeses a part—. En el cas de l'abonament VIP, el preu ascendirà a 480 euros, mentre que la venda d'entrades de dia començarà quan es faci públic tot el cartell del Primavera Sound 2023, que serà igual —o bastant similar— a les dues ciutats.

Un Primavera Sound 2022 de rècord

El Primavera Sound del 2022 va tenir un desplegament sense precedents amb més de 500 actuacions repartides entre el Parc del Fòrum, diferents sales i espais de la ciutat i la platja de Sant Adrià de Besós, i dos caps de setmana per celebrar els 20 anys del festival. L'assistència va ser de rècord: només el primer cap de setmana la xifra va arribar a les 220.500 persones, número que va replicar-se el següent cap de setmana i que va deixar un còmput general de 500.000 assistents. Els caps de cartell de l'edició passada van ser Gorillaz, The Strokes, Dua Lipa, Team Impala, Pavement, Nick Cave & The Bad Seeds, Tyler The Creator o Lorde. De l'escena nacional, hi van brillar Antònia Font, Rigoberta Bandini, Alizzz, Amaia, Manel, Alavedra, Sen Senra, Da Souza o Marina Herlop.