El Primavera Sound ha tancat l'edició del 20è aniversari fregant les 500.000 persones assistents, i un impacte econòmic de quasi 350 milions d'euros. Ha anunciat a més que aquesta setmana signarà el contracte per seguir a Barcelona amb un únic cap de setmana, fins al 2027. Un dels codirectors del Festival Primavera Sound, Gabi Ruiz, ha confirmat aquest dissabte que l'organització signarà aquesta mateixa setmana un acord amb l'Ajuntament de Barcelona que estableix la continuïtat del festival a la ciutat fins a 2027. "Aquesta setmana signarem el contracte fins a 2027 per a seguir a la ciutat, i espero que després continuïn havent-hi molts anys més", ha afirmat Ruiz en roda de premsa de balanç d'aquesta edició, on ha assegurat que és un projecte nascut a la ciutat i ha negat que des de l'organització s'hagi fet xantatge al consistori.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha aplaudit l'acord amb el Primavera Sound per a què el festival se celebri a la ciutat fins el 2027 en format d'un sol cap de setmana. "És fantàstic", ha afirmat aquest dissabte el tinent d'alcalde de Cultura, Jordi Martí, que veu positivament l'aposta per estrenar cada any el festival a la capital catalana per després dur a Madrid un cartell "que serà gairebé un mirall". "És absurd veure la cultura entre ciutats com una competència, perquè el que hem de fer és cooperar", ha afegit Martí. Pel que fa a les queixes veïnals, ha defensat que s'ha treballat per minimitzar-les i ha dit que hi ha el compromís de seguir-ho fent l'any vinent. Ha assegurat que retornar el festival a un sol cap de setmana hi ajudarà.

Edició marcada per la polèmica

El primer cap de setmana del festival va estar marcat per la polèmica arrel del problema amb els serveis de les barres, els assistents es van queixar de la falta de personal i de la mala atenció rebuda a l'hora de comprar les begudes. L'organització va sortir al pas demanant disculpes pels problemes amb els serveis de barres de la jornada de la primera jornada el passat dijous al Parc del Fòrum, que es van traduir en llargues cues a les barres i que també es van patir als accessos del festival. “Som conscients dels problemes amb els serveis de barres durant el dia d'ahir i us demanem disculpes. Estem treballant sense descans per solucionar-los i que puguem gaudir de les properes jornades com ens mereixem”, han assenyalat en una piulada a través de Twitter. Des d’aquest dijous, públic del festival s'ha queixat, a través de les xarxes socials, de les cues i de l’aforament “sobredimensionat” d’aquesta edició.

Per altra banda, la plataforma Stop Concerts sosté que presentarà una denúncia pel soroll del festival Primavera Sound. Ho ha explicat el seu portaveu, Enric Navarro, assegurant que els veïns ja “no poden aguantar més” i que esperen resignats tres nits més durant les quals o podran descansar “adequadament”. Navarro ha lamentat que hauran d’aguantar “el soroll”, “episodis de brutícia”, així com el traspàs de “milers i milers de persones” durant les hores compreses entre la nit i la matinada. “Estem decebuts amb l’ajuntament”, ha lamentat. D’altra banda, la plataforma espera que el certamen marxi de la ciutat el 2023 “a Madrid o allà on vulgui”. Segons Navarro l’edició d’enguany ha estat “la pitjor” des del 2004, en quant a molèsties derivades del soroll. De fet, assegura que diversos tècnics de so han expressat que la ubicació actual és “el pitjor escenari per un esdeveniment d’aquestes característiques”.