Denis Ménochet s'ha endut el Goya a millor actor 2023. El jurat li ha reconegut el seu paper protagonista a As bestas, la pel·lícula dirigida per Rodrigo Sorogoyen que aborda el conflicte entre els universos urbans i rurals, i la visió idíl·lica d'aquest, dels que hi arriben buscant una nova vida, i el pessimisme amb què afronten la seva rutina els que hi són ancorats des de fa dècades. En aquesta ocasió, Ménochet ha desbancat els actors Luis Tosar (En los márgenes), Nacho Sánchez (Mantícora), Javier Gutiérrez (Modelo 77) i Miguel Herrán (Modelo 77)

🟠 La història real darrere d''As Bestas', la pel·lícula favorita als Goya 2023
 

🟠 Guanyadors dels Goya 2023: tota la llista de pel·lícules i artistes
 

Denis Ménochet guanya el Premi Goya a millor actor 2023

La candidatura (i premi) de Denis Ménochet als Goya pot haver estat una sorpresa... Relativa. Si bé és cert que As bestas és la seva primera experiència en el cinema estatal, aquest actor nascut ara fa 46 anys a Enghien-les-Bains, un poble de poc més de 5000 habitants amagat al departament de la Vall de l'Oise, al cor de França, fa dècades que despunta com un dels intèrprets més interessants de l'univers cinematogràfic del país veí. Ménochet va debutar en la pantalla gran l'any 2004 amb un petitíssim paper al film Automne del cineasta Ra'up McGee. Des d'aleshores la seva trajectòria ha dibuixat una línia sempre ascendent on destaquen, molt especialment En la casa (2012), Custodia compartida (2017) o Gracias a Dios (2018). El seu moment culminant, però, havia arribat uns anys abans, més concretament el 2009, quan va formar part del repartiment de la pel·lícula Maleïts malparits de Quentin Tarantino. El seu paper com a Perrier LaPadite li va valer diferents reconeixements, a més d'obrir-li la porta de Hollywood, participant posteriorment en projectes com el Robin Hood (2010) de Ridley Scott Assassin's Creed (2016). 

Denis Ménochet y Rodrigo Sorogoyen
Denis Ménochet amb el director Rodrigo Sorogoyen durant el rodatge d'As bestas

2022 ha estat un any excepcional per Denis Ménochet. L'actor francès va iniciar el curs estrenant Peter von Kant de François Ozon, que a més de dirigir-la també va escriure el guió a partir d'una obra de Rainer Werner Fassbinder. Film imperdible a què va sumar la seva participació com a protagonista, compartint rellevància escènica amb la seva compatriota Marina Foïs (també nominada als Goya 2023 a millor actriu) a As bestas, l'última pel·lícula de Rodrigo Sorogoyen que en aquesta edició de 2023 als Premis Goya ha sumat un total de 17 nominacions. El passat any —entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2022— van estrenar-se un total de 165 pel·lícules espanyoles (94 de ficció, 63 documentals i 8 d'animació), i en l'edició del 2023 hi ha hagut més nominats que mai, ja que les candidatures han tingut 5 nominacions en cada una les seves 28 categories per primera vegada en la història dels guardons més rellevants del cinema espanyol.