Purgatori, una novel·la negra ambientada a la Vall Fosca, a Balaguer i a Lleida, ha guanyat la X edició del Premi Crims de Tinta que concedeix l'editorial RBA. El seu autor, el periodista David Marín, resident a la Noguera, s'endurà els 5.000 euros de premi. Aquesta novel·la negra arribarà a les llibreries el proper 11 d'abril al segell La Magrana.

La història comença amb l'aparició, als afores de Lleida, del director d'una escola religiosa de Balaguer. Però la investigació acabarà creuant-se amb un cas de bruixeria i malalties misterioses a la Vall Fosca. Tres mossos d'esquadra es veuran implicats en una difícil investigació que els obligarà a posar en dubte les seves conviccions.

El jurat, integrat per Cristina Manresa, comissària del cos de Mossos d'Esquadra; Carlos Zanón, escriptor i comissari de BCNegra; Miguel Ángel Díaz, propietari de la llibreria SomNegra, Empar Fernández, professora i escriptora, i el periodista i director de la col·lecció Serie Negra d'RBA,Antonio Lozano, ha decidit atorgar per unanimitat el premi a Purgatori, "per la seva capacitat de desenvolupar una investigació policial que desperta l'interès del lector des de l'inici i manté el suspens i el ritme fins al final, sense oblidar posar el focus en temes de calat humà com la llibertat personal o els conflictes sentimentals". En edicions anteriors aquest premi ha recaigut en autors com Andreu Martín, Núria Cadenes o Marc Moreno.

David Martín és periodista. Des de l'any 2008 viu a la No­guera, des d'on ha publicat les novel·les Mala lluna i Ciutat fantasma. També ha escrit amb Marta Alòs el llibre de relats eròtics Amb X de sexe, i amb Pau Juvillà la novel·la Primàries de sang. És professor asso­ciat de redacció periodística a la Univer­sitat de Lleida i ha col·laborat a l'Escola d'Escriptura de Lleida.