El festival de Cap Roig ha viscut aquest dilluns una de les nits més esperades de l'edició d'enguany amb el concert d'Sting. El cantant de The Police ha visitat els jardins de Calella de Palafrugell per reviure alguns dels seus temes més mítics com ara 'Everybreath You Take', 'Roxanne' o 'Message In A Bottle'. Als seus 70 anys, Sting ha ofert un recital d'una hora i mitja i ha demostrat que l'edat no li impedeix seguir dominant els escenaris.

📷 'Paul', la vida extraordinària del Beatle més fotogènic

Les seves cançons

Amb el tema 'Message In A Bottle' Sting ha saltat a l'escenari dels jardins de Cap Roig. Ho ha fet entre crits i aplaudiments del públic, que esperava impacient l'inici del concert. Només han calgut tres acords perquè la gent identifiqués el tema i de seguida han cantat conjuntament la lletra d'un dels primers himnes que han marcat la carrera musical del vocalista de The Police. A continuació ha vingut 'Englishman in New York', que ha estat igualment celebrada pels espectadors. Potser és perquè la gent començava a ser conscient de la nit que els esperava: una hora i mitja plena de cançons mítiques, algunes d'elles inscrites a les pàgines de la història de la música més recent. Des del 2021 el britànic celebra una gira titulada My Songs i aquest dilluns ha fet parada als jardins botànics.

Amb aquest nom, que no dona gaire marge a la imaginació, ja tenia en alerta el públic que acudia al festival avisant-los que sentirien bona part dels temes més coneguts de l'artista. Els 2.440 espectadors que omplien el pati de butaques han tingut l'oportunitat de repassar-los en directe amb el músic britànic i corejar-los conjuntament després d'haver-ho fet en més d'una i de dues ocasions sota la dutxa, en el cotxe o durant una festa. Però qui sap si és per la intimidació de tenir-lo tant a prop o perquè volien gaudir de la música en directe, que el públic de Cap Roig s'ha anat asseient a les seves butaques, immòbil i paint el moment durant bona part del repertori. Només alguns atrevits s'aixecaven per aplaudir i cantar a la vegada temes com 'Every Little Thing She Does Is Magic', 'All This Time' o 'Rushing Water'.

El britànic fins i tot s'ha atrevit amb una versió en castellà del tema que va treure fa uns anys, 'For Her Love', que abans s'ha disculpat per no parlar en català. Per aquesta cançó, l'artista s'ha assegut en un tamboret amb el baix mentre demanava la col·laboració del públic per xiular la tornada. Amb 'Brand New Day', Sting ha recordat que l'acompanyament d'harmònica que hi havia al disc l'havia enregistrat Stevie Wonder. Aquest dilluns a la nit, però, l'ha substituït per un jove de només 17 anys que ha assegurat sentir-se a l'alçada per igualar a Wonder.

Sting 2   Festival de Cap Roig  José Irún
Sting ha reviscut tots els seus èxits al Festival de Cap Roig / Foto: José Irún / Arxiu Festival de Cap Roig

El final d'un somni

No ha estat amb el tema 'So Lonely' que el vocalista de The Police ha aconseguit plenament la complicitat amb el públic. De cap a peus els espectadors l'han cantat i l'han acompanyat en aquesta cançó efervescent. Amb 'So Lonely' Sting ha mostrat que els seus 70 anys no li pesen per seguir-se menjant els escenaris.

Fent gala dels setze Grammy que porta sota el braç i dels més de 100 milions de còpies de discs venudes, Sting ha encarat el tram final del concert amb l'emblemàtic 'Every Breath You Take'. La gent, que ha estava aixecada, ha aprofitat per immortalitzar el moment amb els seus mòbils omplint el pati de butaques de pantalles enfocades a l'artista.

Amb els bisos, el vocalista de The Police ha recuperat un altre dels temes més coneguts de la banda: 'Roxane'. I per finalitzar el repertori el baixista ha avisat que ho faria amb un tema "tranquil i reflexiu". Un tema que ha enregistrat en solitari, 'Fragile'. En acabar, el cantant ha agraït l'assistència al públic, que a poc a poc anava sortint de les butaques, tot resignant-se en veure que el somni arrencat aquella nit finalitzava. I de tornada al cotxe, més d'un taral·lejava algunes de les cançons rememorant els records del concert.