El CosmoCaixa ha avançat avui quines seran les seves activitats durant l'any que estem començant. La gran notícia és que s'ha prorrogat fins al 21 de maig la presència de la Trix, el fòssil gairebé intacte de Tiranosaure rex que ha fascinat a les més de 150.000 persones que l'han visitat. Per altra banda, s'espera la visita de sis premis Nobel, en el cicle La ciència vista a través dels ulls de premis Nobel, pensada per a un públic expert. S’hi abordaran temes de gran rellevància científica, com ara el descobriment de nous fàrmacs, la descoberta de les noves funcions atribuïdes als canals iònics o el significat de la funció d’uns petits fragments d’ADN anomenats introns. Però a més a més, el CosmoCaixa ha programat un gran nombre d'activitats per a joves i per a infants, perquè entre els seus objectius hi figura el fer arribar la ciència a un públic ampli.

bellesa univers cosmocaixa

El cosmos i els robots

La programació de CosmoCaixa per a aquest any inclou dues noves propostes expositives que tracten d’astronomia i de robòtica. La primera gran exposició de primavera, La bellesa de l’univers, mostrarà la particular mirada del cosmos de dos artistes com Michael Benson i Eugènia Balcells. Una vegada més, art i ciència es donen la mà i, en aquest cas, posen de manifest que tot allò que existeix va ser un dia pols d’estrelles. Al començament de l’estiu, i fins al gener de 2019, el centre acollirà la mostra internacional Robots, que reunirà gairebé un centenar d’objectes, entre peces històriques i robots, que narren la història de la relació entre els humans i les màquines. Una història que repassa des de la tecnologia de l’edat de la pedra fins a l’actual, amb implants artificials que ja formen part del cos humà.

robots cosmocaixa obra social la caixa

Arribar a tots els públics

De cara a aquesta temporada, l’Obra Social ”la Caixa” ha dissenyat un programa al servei de la divulgació i la socialització, que engloba des de les innovadores propostes que ofereix el camp de la robòtica fins al diàleg entre la ciència i l’art. L’experiència CosmoCaixa, però, va molt més enllà de les exposicions, i se centra en una oferta d’activitats dinàmica, creativa i global, que inclou conferències, debats, jornades, cinema, tallers educatius i familiars, i activitats dirigides a grups de gent gran.

Repetir èxit

L'any passat el CosmoCaixa va viure una temporada fantàstica i va superar el seu propi rècord de visitants, en arribar a les 884.636 visites (un augment del 16,8% respecte el 2016). Els visitants, a més a més, van demostrar un alt nivell de satisfacció en sortir de la visita, i a les enquestes van valorar el centre amb un 8,9 sobre 10. Enguany, els responsables del centre esperen repetir èxit de públic i de nota.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat