El cantant i compositor canadenc Michael Bublé ha publicat una versió de 'Gotta be patient', una de les primeres i més viralitzades cançons dels catalans Stay Homas. El mateix artista ja va compartir setmanes enrere aquesta peça del trio format per Klaus Stroink, Ray Benet (Buhos) i Guillem Boltó (Doctor Prats), confinats al seu pis de l'Eixample a causa del coronavirus i la popularitat dels quals es mesura en 171.000 seguidors a Instagram, 21.000 a Twitter i un 'sold out' a la Sala Apolo quan fa un mes i mig ni tan sols existien com a formació. Si la menció de Bublé ja va sorprendre els músics, ara han afirmat viure en una "simulació" en conèixer la versió del canadenc amb els components de Barenaked Ladies i la col·laboració de la mexicana Sofía Reyes.

Michael Bublé va contribuir a fer augmentar la popularitat de Stay Homas amb la seva menció al vídeo dels catalans cantant 'Gotta be patient'. Si més no, més enllà de Catalunya i l'Estat, ja que aleshores la seva popularitat ja s'havia començat a enfilar en nombre de seguidors a les xarxes socials.

Setmanes després, ha acabat versionant la cançó al costat de Berenaked Ladies i amb Sofía Reyes entonant el fragment que aquí va cantar Judit Neddermann. La versió de Michael Bublé s’emmarca dins d’una sèrie d'actuacions d’artistes canadencs que fan versions d’altres artistes per recaptar fons per la lluita del coronavirus. També hi participen Justin Bieber, Celine Dion, Bryan Adams o Shania Twain.

Amb tot, al vídeo del canadenc no s'hi cita l'autoria original de la cançó, circumstància que ha estat criticada per alguns usuaris de YouTube. El nom de Stay Homas apareix únicament a la informació de context sobre el contingut del vídeo, però no als crèdits del vídeo. Això sí, en tuitejar-lo, Bublé sí que ha mencionat que la cançó és dels catalans.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat