En un terrat de Barcelona, amb una guitarra, una pandereta i un cubell de brossa, tres joves vestits d’estar per casa canten cançons sobre el confinament. Són els Stay Homas i els ha arribat l'èxit per sorpresa.

Són en Guillem Boltó, dels Doctor Prats, i en Klaus Stroink i en Rai Benet, dels Buhos (entre d'altres), i han format el grup Stay Homas. Viuen junts i, per tant, estan passant plegats el confinament. En quatre dies ja tenen més de 60.000 seguidors a Instagram i milers de visualitzacions als vídeos del seu canal de Youtube. Fan cançons de diferents gèneres sobre el dia a dia del confinament, barrejant el català, el castellà i l’anglès, amb un toc d’humor i, quasi sempre, amb un artista convidat a través d’un vídeo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reposting our 2nd song from last week! It’s crazy how far this has arrived! STAY HOMA❤️

A post shared by HOMAS (@stay.homas) on

  "Anem a fer una cançoneta del confinament"

  "Va sortir una mica sense voler, de vegades agafem la guitarra i ens posem a tocar", explica Guillem Boltó, entrevistat per ElNacional.cat. "Un dia se'ns va cremar una pizza i vam fer una cançó sobre la pizza cremada al forn i això va ser una mica el mateix. Estàvem fent el vermut i vam dir: 'Va, anem a fer una cançoneta sobre el confinament' i se'ns va escapar una mica de les mans". Van gravar la cançó i la van penjar a les seves xarxes socials personals amb una immediata allau de visites i peticions de més cançons. Una setmana després, el grup ja té comptes a les xarxes.

  Stay Homas

  Marco Vosa

  Per preparar els temes, expliquen que "algun dia sí que tenim alguna idea prèvia el dia abans i intentem tenir més o menys pensat què farem el dia següent o amb qui col·laborarem, però ho fem una mica sobre la marxa". Escullen l'estil de música que tocaran, busquen uns acords típics del gènere i comencen a compondre. Diferents artistes han participat en les seves cançons, cadascun amb l'estil que els caracteritza. Judit Neddermann, María José Llergo, Josep Montero (Oques Grasses) o Panxo (Zoo) han passat virtualment pel terrat dels Stay Homas.

  Virals d'un dia per l'altre

  Els vídeos dels tres companys de pis no han trigat a fer-se virals. "És molt heavy, no ens ho esperàvem gens, nosaltres ho vam fer sense cap mena de pretensió", explica Boltó. Estan sorpresos que, en menys de dues setmanes, hagin tingut aquest èxit i els vídeos hagin arribat "fins i tot a l'altra banda del xarco, això és molt boig".

  Tot es va fer gran quan el cantant Michael Bublé va penjar un vídeo seu demanant als seus seguidors de Twitter que l'ajudessin a identificar-los: “Un amic de l’Argentina m’ho ha enviat. No sé qui són, però m'ha fet somriure i espero que us passi el mateix a vosaltres! Si sabeu qui són, si us plau, aviseu-me a les respostes”.

  Boltó explica que el que més il·lusió els fa no és només que algú reconegut els hagi compartit, sinó que és algú de l'altra punta del món. Confessa també que s'han plantejat demanar-li una col·laboració, "però tampoc sabem si ni tan sols ens respondrà".

  "No sabem si farem un disc, un concert, una gira o si això ens traurà de pobres"

  Els tres companys de pis havien col·laborat junts en alguns projectes puntuals, però mai no ho havien fet com a banda. Expliquen que, quan el confinament acabi, seguiran fent alguna cosa com a grup, però no saben en quin format: "No sabem si farem un disc, un concert, una gira o si això ens traurà de pobres".

  De moment, el que sí que sabem és que Stay Homas han tret un somriure als milers d'usuaris que els han escoltat en aquests dies de confinament, que comparteixen els seus vídeos entre amics i familiars per fer una mica menys feixuga l'estada a casa.