Els cinemes, teatres i auditoris podran reobrir a partir del 25 de maig amb seient assignat i limitant l'aforament a un terç. Les visites a monuments i equipaments com les sales d'exposicions i de conferències també tindran limitat l'accés a un terç i controlaran les aglomeracions. Així ho especifica el document del govern espanyol sobre la desescalada del coronavirus, que inclou aquests espais en la segona fase de desconfinament.

Els espectacles culturals per a menys de 50 persones en llocs tancats limitaran també el públic a un terç, mentre que els d'exterior es reservaran per a menys de 400 persones sempre assegudes i amb distància entre elles. Les visites als museus seran possibles a partir de l'11 de maig, moment en què les llibreries també podran aixecar la persiana.

Els primers en obrir seran els arxius, inclosos en la fase 0, a partir de dilluns que ve. Els seguiran una setmana més tard, l'11 de maig, els locals i establiments comercials, entre els quals s'hi troben les llibreries, sempre que l'evolució de la pandèmia de coronavirus ho permeti, segons l'executiu.

El préstec i la lectura a les biblioteques limitant l'aforament també s'inclouen en aquesta fase, juntament amb els actes i espectacles culturals de menys de 30 persones en llocs tancats amb un terç de públic i per als d'exterior la limitació s'ampliarà fins a les 200 persones assegudes i amb distanciament social.

Les visites museus, també seran possibles a partir de l'11 de maig, amb un 33% de l'aforament amb control d'aglomeracions a les sales, i s'impediran les activitats culturals. Els rodatges de sèries i pel·lícules i la producció audiovisual també podran tornar a funcionar.

Tercera fase de la cultura per al juny

No serà fins al juny –sempre que les condicions sanitàries ho permetin-, ja en la fase 3, quan les activitats culturals limitades a un terç d'aforament en la segona fase passaran a la meitat (en llocs de culte ho faran ja en la fase anterior). Amb tot, el govern espanyol trasllada la reobertura de les arts escèniques i musicals en aquesta darrera fase i continuaran limitades a un terç.

Els actes i espectacles culturals, els parcs temàtics i l'oci a l'aire lliure per a menys de 800 persones assegudes i amb distància entre elles podrà començar a funcionar també al juny.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat