Ara mateix, saber com i quan acabarà el curs escolar és tota una incertesa. Els mateixos professors no descarten que es pugui allargar el calendari fins a l'estiu malgrat que el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha rebutjat aquesta idea admetent, a la vegada, que "no hi ha data de retorn". L'única cosa garantida, de moment, és que "s'ha de poder fer la selectivitat i el batxillerat". 

Els centres públics, concertats i privats han començat a activar mecanismes per no deixar de banda l'ensenyament aquests dies. ElNacional.cat ha parlat amb diferents mestres i la majoria coincideix amb què els exercicis que es proposen no són per avançar continguts sinó per generar experiències o oferir un ventall d'activitats per reforçar el treball". Aquestes propostes poden ser des de l'àmbit de la cuina amb algunes receptes, balls o jocs de motrocitat. D'altres, van més enllà i envien tasques de treball a l'alumnat.

Des del Departament d'Educació no han exigit cap tasca específica al professorat però en el seu portal web han penjat una sèrie de recursos per utilitzar com a material didàctic si els centres ho volen aprofitar. El portal divideix els exercicis per cursos: des d'infantil, primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. Dins de cadascun d'ells, s'ofereixen contes, conceptes sobre meteorologia, física, exercicis de matemàtiques, guies audiovisuals, etc.

guies xarxes

La conselleria d'Educació també ofereix exercicis de repàs d'anglès i un ampli ventall d'activitats des del portal Edu365 que han reforçat per l'excepcionalitat del moment.

En paral·lel, moltes escoles estan prenent la iniciativa voluntària i el mateix professorat treballa des de casa i envia exercicis per aquells qui vulguin no perdre la pràctica. En línies generals, se'ls envia una circular a través del correu electrònic de l'alumnat amb una recomanacions de les webs més adients. Però també es creen activitats noves com comprensions lectores, càlcul o expressions escrites que poden enviar per corregir.

En el cas de la iniciativa pròpia de cada escola, les tasques són més detallades ja que es dirigeixen d'una forma personal i per curs, en comptes d'etapa. Plataformes com Symbaloo es readapten per oferir continguts molt més específics.

symbaloo

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat