Els wagnerians del món no estan d'enhorabona: ahir l'organització del prestigiós Festival de Bayreuth va anunciar la cancel·lació de l'edició d'enguany a causa de l'emergència sanitària provocada pel coronavirus.

Va ser la mateixa Katharina Wagner, directora del festival i besnéta del compositor, qui va anunciar la cancel·lació d'aquesta cita anual amb l'obra de Richard Wagner. Fundat per l'autor de Lohengrin l'any 1876 amb la finalitat de divulgar la seva pròpia obra, el festival s'havia de celebrar a la ciutat bavaresa de Bayreuth entre el 25 de juliol i el 30 d'agost i enguany, a més. ho havia de fer amb l'estrena de L'anell del nibelung, que ha quedat ajornada fins l'edició de 2022.

El ministre d'Art de Baviera, Bernd Sibler, ha afirmat que "per a la vida cultural, aquesta cancel·lació és una amarga pèrdua. La llarga tradició del festival és un gran valor per a la cultura de l'estat bavarès". En el comunicat fet públic per l'organització del festival també es detalla que, "a causa dels efectes de la crisi de l'coronavirus, la direcció del festival i les administracions que el financen -el Govern Federal Alemany, l'Estat de Baviera, la Ciutat de Bayreuth i la Societat d'Amics de Bayreuth- lamenten comunicar que el Festival 2020 serà suspès aquest estiu", i que, a causa del fet que els títols de cada edició es donen a conèixer amb anys d'antelació al tractar-se únicament de les òperes de Wagner, "les edicions que s'havien d'estrenar aquest juliol han de ser reprogramades fins al 2022".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat