Escriptors, polítics, periodistes i gent de la cultura han expressat el seu condol per la mort de l'escriptora Isabel-Clara Simó. Les xarxes socials s'han omplert de missatges que lamentaven la seva desaparició. El president de la Generalitat, Quim Torra, des de la manifestació a Estrasburg en solidaritat amb Puigdemont i Comín, ha tingut un record per a l'autora i a través de Twitter ha recordat que havia estat una "lluitadora incansable per la independència dels Països Catalans".

Òmnium Cultural ha fet una piulada recordant que Isabel-Clara Simó havia estat sòcia de l'entitat i que havia rebut el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. També Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium i portaveu de l'entitat davant l'empresonament de Jordi Cuixart, ha volgut deixar clar que "la cultura està de dol" i ha expressat el seu condol a la família.

També l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, on Simó havia estat molt activa, ha volgut mostrar el seu condol i recordar la seva influència en el conjunt de les lletres catalanes.

També diverses institucions en defensa de la cultura catalana, com la Plataforma per la Llengua o Acció Cultural del País Valencià, s'han mostrat molt afectades per la mort. ERC s'ha manifestat colpida per la mort d'una dona "compromesa amb la justícia social, el feminisme, la llengua i el país".

La CUP també ha manifestat la seva admiració per l'escriptora morta (com ho ha fet Compromís):

Carles Puigdemont, que avui té previst participar per primera vegada en la sessió del Parlament Europeu a Estrasburg, també ha expressat la seva tristesa per la mort de Simó.

El vicepresident Pere Aragonès també ha mostrat la seva admiració per l'escriptora i ha volgut expressar el seu condol a la família.

El polític de la CUP Albert Botrán ha volgut recordar la faceta més política de Simó, i ha recordat que era feminista, independentista i socialista.

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, ha assegurat que avui estem "una mica més orfes". L'escriptora de novel·la negra Núria Cadenes ha expressat també el seu condol.

L'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís s'ha mostrat sorprés per la desaparició d'"un volcà que pensava que res, mai, no aconseguiria apagar".