El dilluns 18 de desembre el Palau de la Música ha acollit el tradicional concert participatiu d'El Messies de Händel, amb un rècord absolut de participació: 562 cantants no professionals, de totes les edats. Amb aquest tipus de celebració musical, es trenquen les barreres entre l'escenari i el públic i es dóna l'ocasió a que intèrprets afeccionats comparteixin repertori amb reputats professionals. Enguany aquest acte ha arribat a la seva 23ª edició: se celebra des del 1995. Després d’un intens treball de preparació que va començar al mes d’octubre, els cantants aficionats han cantat algunes de les parts corals del conegut oratori de Händel juntament amb el conjunt vocal i instrumental Gabrieli Consort & Players, els solistes Anna Dennis (soprano), Rupert Enticknap (contratenor), Thomas Walker (tenor) i Neal Davies (baix), i sota la batuta del director anglès Paul McCreesh. Aquest dimarts 19, a les 19h30, s'oferirà un segon concert participatiu.

messies haendel obra social la caixa

La batuta de McCreesh

Aquesta edició del Messies ha estat preparada i coordinada pels directors Esteve Nabona i Alfred Cañamero. Durant més de 40 hores d'assaig, repartides al llarg de tres mesos, han coordinat la tasca dels més de 500 participants que han cantat les parts corals del cèlebre oratori de Händel. El director dels dos concerts públics és Paul McCreesh, és el fundador i director artístic del conjunt Gabrieli Consort & Players, mundialment reconegut per les versions que ha fet d’un ampli repertori que va des del Renaixement fins a l’actualitat. McCreesh ha dirigit algunes de les principals orquestres europees.

messies haendel caixa obra social

Una aposta de "la Caixa"

L'Obra Social "la Caixa" ha promogut aquesta activitat des del 1995. De fet, ha estès els concerts participatius per diverses ciutats espanyoles. Més de 51.000 persones ja han cantat en aquest tipus d'activitats i 457.000 hi han assistit com a espectadors. Aquest 2017 ”la Caixa” organitza un total de 21 concerts a 17 ciutats i se superaran les 4.400 persones aficionades a la música coral que hi participaran. A més a més d'El Messies, de Händel, aquests concerts promoguts per "la Caixa" inclouen altres obres simfonicocorals emblemàtiques, des del Rèquiem de Mozart fins al Carmina burana de Carl Orff, o des d’una selecció de Grans cors d’òpera fins a El musical participatiu o Cantem el cinema!, en què s'interpreten algunes de les peces més emblemàtiques dels musicals de Broadway i de la història del cinema, respectivament.