L'indie pop, l'electropop i el reggae pop han estat els protagonistes dels concerts de la Mercè d'aquest divendres a l'escenari Mediterràniament de la platja del Bogatell de la mà dels tres grups programats: La Casa Azul, Dorian i Oques Grasses. Les tres bandes amb els seus estils característics han fet ballar als assistents en aquesta popular cita de les Festes de la Mercè, patrocinada per Estrella Damm. I si aquest divendres els protagonistes han sigut La Casa Azul, Dorian i Oques Grasses, aquest dissabte serà el torn de Da Souza, La Pegatina, Joan Dausà i The Gramophone Allstars Big Band amb Judit Neddermann i de les germanes Kathy i Yolanda Sey.

Els primers en pujar a l'escenari aquest divendres han estat els barcelonins La Casa Azul, el projecte musical liderat pel productor Guille Milkyway, que han defensat el seu pop estiuenc i electrònic amb un potent joc de llums i amb temes com El momento más feliz, Podría ser peor o El final del amor eterno. La Casa Azul ha arribat al concert en l'any en què ha publicat el seu darrer disc: La gran esfera. Milkyway s'ha acomiadat del públic amb el seu èxit per excel·lència La revolución sexual, del seu àlbum homònim que té ja 12 anys i amb Nunca nadie pudo volar.

El segon grup ha estat Dorian que, com es va explicar des dels organitzadors de la Mercè, és "una de les bandes més representatives de l'escena indie barcelonina". El grup, que ha arrencat el concert amb 'La isla', ha celebrat amb el públic que ha anat a la platja del Bogatell els seus 15 anys de carrera musical i de pop electrònic. Dorian va publicar l'any passat el seu darrer disc: Justicia universal. Al concert han interpretat alguns dels seus temes més coneguts com La tormenta de arena, A cualquier otra parte i Los amigos que perdí.

Ha tancat la primer jornada de concerts a la Platja del Bogatell el grup Oques Grasses, que ha actuat en el marc de la gira de presentació del disc Fans del Sol, el quart treball de la banda osonenca. Oques Grasses, amb el seu estil de reggae pop, han repassat els seus temes més coneguts com Sta guai, In the night, Torno a ser jo, Serem ocells o Més likes.