El dibuixant francès Edmon Baudin ret tribut a quatre de les ments més prodigioses del segle XX a Soñadores

Amb un estil en molts moments més proper a la pintura que al còmic, fa dècades que Edmond Baudoin és reconegut com un dels grans noms de la il·lustració a França, destacant en la seva profusa obra títols com Couma acò, Le Voyage o Les quatre fleuves. Catàleg curull de joies del novè art que, amb la complicitat del prestigiós matemàtic francès Cédric Villani, aquí reconvertit en guionista, ara amplia amb Soñadores

Personal tribut a quatre de les ments més prodigioses del segle XX, Soñadores recrea la trajectòria vital de Werner Heisenberg, pioner en la investigació de la bomba atòmica, Alan Turing, qui va aconseguir desxifrar el codi Enigma del règim nazi, Leo Szilard, que va entendre abans que ningú la reacció nuclear en cadena, i Hugh Dowding, un militar llur visió estratègica va ser decisiva en la batalla d'Anglaterra. Quatre figures determinants però no sempre prou reconegudes en el curs de la Segona Guerra Mundial.

Accentuant la faceta humana dels protagonistes, Soñadores és una magnífica novel·la gràfica que se situa allà on es creuen el documental científic i el còmic poètic.

Soñadores. Edmond Baudoin i Cédric Villani. Astiberri. Bilbao, 2016. 192 pàgines.