A partir d’aquest dimarts, les persones de més de 65 anys podran anar al cinema un dia a la setmana per un preu reduït de dos euros. Fins a 300 cinemes, amb més de 3.000 sales arreu de l’Estat, s’han adherit al programa de foment del cinema del govern espanyol. A Catalunya 76 cinemes s’han acollit a aquest pla: 50 a la demarcació de Barcelona, 11 a Tarragona, 7 a Lleida i 8 a Girona. El Ministeri de Cultura calcula que la mesura podrà beneficiar a 9,5 milions de persones de més de 65 anys.

El nombre de cinemes que s’han adherit al pla de foment del cinema representen el 64% dels establiments privats que el ministeri esperava que s’acollís al pla per fomentar el retorn del públic a les sales de cinema, molt castigat per la pandèmia de la covid. Entre els cinemes que s’han adherit hi ha les sales Yelmo, Cinesa, Renoir, Verdi, Kinépolis, Ocine, Odeon, Artesiete i Axion. Sumen més de 3.000 pantalles de projecció.

Entrada a dos euros el dimarts

Cada sala tria quin dia s’aplicarà el descompte de l’entrada a les persones de més de 65 anys, que queda fixat en dos euros. El ministeri ha proposat que sigui, preferiblement els dimarts, dia que passarà al cap de setmana en el cas de les sales que només obren els dissabtes i els diumenges. Les entrades només es podran vendre a les taquilles de les sales, prèvia identificació de la persona i l'acreditació de la seva edat.

 

 

L’Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals calcula que 9,5 milions de persones de més de 65 anys es podran beneficiar d’aquest programa de foment del cinema. Precisament és aquesta franja d’edat la que més està trigant a reprendre els hàbits d’anar al cinema després de la pandèmia. A Andalusia s’han adherit 77 cinemes, 16 a l’Aragó, 6 a Astúries, 4 a Cantàbria, 17 a Castella-La Manxa, 27 a Castella i Lleó, 44 a la Comunitat de Madrid, 56 al País Valencià, 8 a Extremadura, 17 a Galícia, 12 a Balears, 11 a Canàries, 10 a Múrcia, 7 a Navarra i 29 al País Basc.  El programa del Ministeri de Cultura de 10 milions d’euros.