El català s'obre pas a les competicions oficials del videojoc League of Legends (LoL), tal com ha anunciat aquest dijous Plataforma per la Llengua. La cosa és que, per primera vegada, una competició d'esports electrònics en català passarà a ser reconeguda oficialment. Serà la competició LlOP del LoL, organitzada per Gamesports Electrònics, que començarà la nova temporada al gener i que presentarà els equips de la primera divisió al Saló del Gaming (SAGA) — que se celebrarà el cap de setmana del 3 i 4 de desembre al recinte de la Farga de l'Hospitalet de Llobregat. Actualment, al LoL hi ha més de 100 milions de persones registrades arreu del món.

🎮 Notícies i novetats en videojocs d'aquest novembre

Durant tot el cap de setmana del saló, els vuit millors equips competiran en una Copa de les Estrelles i els dos finalistes s'enfrontaran després contra l'equip del Futbol Club Barcelona en dos partits d'exhibició. Gamesports Electrònics ha comentat a les xarxes que els vuit millors equips són el Gaming Barcelona eSports Club, el Green Dolphin Gaming Sant Cugat, el SucDeKul, el Família Iogurt, el Los Angeles Luckers, l'ACL ESPORTS, el Next Level i el Night Blinders. Són de Badalona, Barcelona, Girona, Lleida, Martorell, Sabadell i Sant Cugat del Vallès. La copa començarà el dissabte 3 de desembre al matí i s'allargarà fins al diumenge 4 de desembre al migdia.

Retransmissió en català

A l'espai del SAGA també es disputaran les semifinals i la final de la competició LlOP del videojoc Valorant, desenvolupat per la mateixa companyia que el LoL (Riot Games). És un campionat organitzat de manera regular per Gamesports Electrònics, que fa que en totes les competicions els jugadors hagin d'interactuar en català amb el públic i que les retransmissions a Twitch siguin en català. En aquest cas no se sap quins equips hi participaran perquè dependrà de com evolucioni el torneig, però hi ha clubs d'Arenys de Munt, Barberà del Vallès, Barcelona, l'Ametlla del Vallès, Mataró, Rubí o Sabadell.

Totes les competicions es faran en un escenari de catorze metres a l'espai competitiu del saló i es podran seguir en directe en una pantalla gegant, així com mitjançant el compte de Twitch de SAGA. Les retransmissions en català dels partits aniran a càrrec d'Aniol Novas, Marc Álvarez i altres membres de Gamesports Electrònics. La final de la Copa de les Estrelles i els partits d'exhibició contra el Barça comptaran amb l'anàlisi del Xixauxas, membre del Barça eSports i retransmissió de la Liga de Videojuegos Profesional (LVP).