Fins al dia 8 de maig el Teatre Gaudí presenta l'òpera Carmen, de Bizet, en un format reduït. Només cinc personatges, els bàsics, es presenten davant els espectadors en un petit teatre. D'aquesta forma el públic pot gaudir de la peça des de la petita distància. De fet, les grades envolten tot l'escenari, i només hi ha sis fileres de butaques. Ningú està gaire lluny dels artistes.

Carmen

Carmen és una òpera del francès Georges Bizet, basada en un text de Prosper Merimée. Va ser molt criticada el 1875, quan es va estrenar, i no va tenir èxit fins després de la mort de Bizet. Explica la història d'una gitana espanyola molt atractiva que sedueix un jove soldat, don José, i el duu a desertar i a ajuntar-se amb un grup de contrabandistes. Quan més tard Carmen el deixa per Escamillo, un torero, don José acaba assassinant-la.

Al Gaudí

En el paper de Carmen s'alternen, segons el dia, la soprano Charo Tris i la mezzosoprano Angela Lorite. En el paper de don José es combinen Sergi Jiménez i Jorge Ceccarelli. El paper de Micaela el fa la soprano Natasha Tupin. El del torero Escamillo, el baríton Fernando Álvarez. Gemma Charines fa el rol de Manuelita, la narradora, sense cantar. I tampoc canta el figurant José Marcote, que fa de Lilas Pastia. Al piano s'hi relleven Juli Rodríguez i Jordi Romero. 

Operíssimo Barcelona

Operíssimo Barcelona és una companyia que s'ha especialitzat a fer òperes de butxaca, una via per fer aquest gènere més accessible a tots els públics. De fet, el grup prepara òperes per a públic infantil, com Mozartmania. També periòdicament presenta obres per a adults, com La Traviata, que es va representar al mateix Teatre Gaudí. La representació de Carmen s'acompanya de la projecció dels textos traduïts al català a les parets, per ajudar a la comprensió al lector. Un espectacle modest, però de gran qualitat musical. Idoni per als qui volen iniciar-se a l'òpera. Tan sols es podria criticar un vestuari que, a vegades, com en el cas d'Escamillo i, sobretot, de don José, deixa molt a desitjar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat