El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha nomenat aquest dilluns Carme Portaceli (València, 1955) com a directora artística a partir del setembre de 2021 en substitució de Xavier Albertí, actual director artístic, que exercirà en el càrrec fins al 31 de juliol de 2021. Portaceli s’incorporarà al teatre públic a partir de l'1 de setembre de 2020 com a programadora de la temporada 2021-2022. A partir del setembre de l'any que ve començarà a exercir com a directora artística. El contracte serà de sis anys, que no seran prorrogables. Portaceli, que ja va participar en l'anterior concurs públic que va acabar guanyant Albertí, serà la primera dona que asumirà el càrrec.

Portaceli, la nova directora

La Comissió de Valoració ha apreciat especialment la trajectòria professional de Carme Portaceli, la seva capacitat per elaborar una programació d'una alta qualitat artística i la seva idoneïtat per respondre als objectius estratègics del TNC. Aquests objectius inclouen: garantir la diversitat de la programació, amb el patrimoni teatral català i universal com a eix fonamental; incentivar la creació contemporània i la innovació amb nous llenguatges artístics; impulsar la llengua catalana; fomentar la tasca pedagògica en les arts escèniques, i promoure la projecció internacional del TNC. Del projecte artístic de Carme Portaceli en destaca el seu compromís amb el públic per mantenir els nivells d’ocupació de les darreres temporades, l’objectiu de situar el TNC com a capçalera del sistema teatral públic de Catalunya i l'ambició d'esdevenir un referent de les arts escèniques al sud d’Europa amb una projecció especial sobre les cultures de la Mediterrània.

La nova directora depèn jurídicament del Consell d’Administració del TNC i haurà d’exercir les seves funcions en coordinació amb la direcció executiva del Teatre, liderada per Mònica Campos, i responsable de portar a terme la gestió dels recursos finance.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat