Un recital "èpic i brutal" del tenor italià Andrea Bocelli ha posat punt final a la divuitena edició del Festival de Cap Roig. Ho ha fet acompanyat de la GIOrquestra en un recital amb una primera part marcada per un repàs a grans àries operístiques com La donna è mobile del Rigoletto de Verdi, O soave fanciulla de La Bohème de Puccini o Brindisi de La Traviata, també de Verdi.

La primera part ha deixat part a una segona durant la qual un dels artistes italians més coneguts a nivell mundial ha interpretat nombrosos temes inclosos als seu àlbum Cinema, com Granada o Be my love. A més, també ha delectat el públic amb If only, el primer senzill original de Bocelli en catorze anys i que ha estat l'avançament del seu disc Si, que veurà la llum el 26 d'octubre.

Aquest any sí. Després que en l'edició anterior el tenor italià va haver de suspendre la seva actuació al Festival de Cap Roig per culpa d'una bronquitis, aquest dijous el públic i els organitzadors s'han pogut treure l'espina clavada amb una actuació "èpica i brutal", segons el director del festival Juli Guiu. Andrea Bocelli, a més, ha posat el colofó a la divuitena edició de Cap Roig. 

L'especial timbre d'Andrea Bocelli, que ha esdevingut tot un segell personal, és tan versàtil que és capaç de passar del bel canto a les millors balades populars. I així ho ha demostrat a Cap Roig. El tenor ha arrencat el recital fent un repàs a algunes de les àries d'òpera més conegudes, com La donna è mobile del Rigoletto de Verdi o O soave Fanciulla de La Bohème de Puccini. 

El públic de Bocelli 

Durant aquesta primera part, no només la GIOrquestra ha acompanyat Bocelli sobre l'escenari, també ho ha fet la soprano Maria Aleida, llargament aplaudida pel públic en la interpretació com solista de La bambola, dels Racconti di Hoffmann, d'Offenbach. A duet, Brindisi de La Traviata de Verdi ha servit per tancar el primer acte.

Després d'una pausa de vint minuts, Bocelli ha ofert una segona part amb ritmes més populars i un avançament del que serà el seu pròxim treball Si, que llançarà el 26 d'octubre. Ha interpretat If only i, a l'escenari, ha afirmat que és segurament la cançó "més bella" del nou treball. 

Andrea Bocelli - ACN

Es tracta del primer disc amb textos originals 14 anys després d''Andrea'. El tenor ha afirmat, poc abans del concert, que aquest nou àlbum amb cançons inèdites se li ha fet complicat tenint en compte que "hi ha set notes però peces musicals n'hi ha moltes". 

En aquesta segona part, també hi ha hagut una forta presència de cançons incloses en el seu treball 'Cinema', que reinterpreta versions de bandes sonores de pel·lícules. De nou, Bocelli no ha estat sol a l'escenari, l'han acompanyat l'artista Ilaria della Bidia i el flautista Andrea Griminelli.

Els bisos han delectat el públic de Cap Roig perquè el tenor ha arrencat amb un Bésame mucho, seguit d'un Con te partirò amb tots els artistes a l'escenari per acabar amb una aposta assegurada: Nessun Dorma que ha aixecat el públic dempeus amb una forta ovació. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat