La campanya 'Cap Butaca Buida' ha superat aquest dissabte els 50.000 espectadors i ha batut el rècord mundial d'assistència en teatres d'un territori en un sol dia. Així ho ha explicat la presidenta de l'Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, en una atenció als mitjans abans de l'inici de la gala de cloenda de la gran festa del sector teatral. Vidal ha assenyalat que la valoració és "boníssima" i que s'ha assolit l'objectiu "somiat" pels impulsors d'aquest esdeveniment que ha fet història. "Hem aconseguit que la festa hagi traspassat el sector i hagi arribat a la ciutadania", ha celebrat la presidenta d'ADETCA, després d'una exitosa campanya que al llarg de tot el dia ha omplert 145 espais escènics amb 176 obres programades d'espectadors.

Vidal ha aplaudit que tothom que ha participat de la diada està "molt emocionat" i "orgullós" i ha avançat que la xifra d'espectadors creixerà encara més durant les pròximes hores quan recullin totes les dades de participació d'arreu del territori. De fet, segons informa l'ACN, al final de la gala de cloenda preveuen anunciar una nova xifra d'assistència que prometen que serà "molt millor" que l'actual. Per la seva part, el vicepresident d'ADETCA, Toni Albaladejo, ha assenyalat que el sector teatral sempre havia celebrat el Dia Mundial del Teatre, però que es tractava d'una commemoració que havia quedat molt "endogàmica" i volien fer un pas més per "compartir-ho amb el públic". Albaladejo ha coincidit amb Vidal a apuntar que aquest dissabte s'ha assolit la fita marcada i que 'Cap Butaca Buida' ha aconseguit incloure a la ciutadania. L'èxit d'aquesta jornada ha confirmat que la iniciativa tindrà continuïtat en una nova edició el 2025, que es farà el 22 de març.

Aquesta festa del teatre, però, encara no s'ha acabat; ho farà aquesta nit amb una cloenda al teatre El Molino de Barcelona amb l'espectacle Festa Grossa, amb Fel Faixedas i Carles Xuriguera, amb un tancament amb música i refrigeri.

La campanya de 'Cap butaca buida'

En total, la campanya havia posat a disposició del públic 60.457 seients en més d'un centenar de teatres adherits. Per demarcacions, Barcelona ha estat el municipi que ha concentrat la major part d’equipaments escènics amb un total de 107 espais i prop de 49.000 butaques disponibles. Tarragona ha estat la segona localitat, amb més de 5.140 butaques de 14 sales diferents destinades als espectadors, mentre que Girona ha superat les 3.780 localitats de 13 sales. Lleida s'ha sumat al Cap Butaca Buida amb més de 2.900 entrades d’11 teatres diferents.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!